Muslera'ya yapılan teklif ve ailesinin ülkesine gitme nedeni belli oldu!

Özgür Koç
13.03.2024 - 08:28 | Son Güncellenme: 13.03.2024 - 08:46

Galatasaray'da sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan tecrübeli kaleci Fernando Muslera'ya yapılan teklif ve Urguaylı kalecinin ailesinin ülkesine gitmen nedeni belli oldu. İşte detaylar...

Muslera'ya yapılan teklif ve ailesinin ülkesine gitme nedeni belli oldu!

AJANSSPOR - HABER

13 yıldır Galatasaray formasını başarıyla terleten 37 yaşındaki eldiven Fernando Muslera'nın, sarı kırmızılı kulüpteki geleceği netleşiyor.

Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Galatasaray’da daha önce kendisine yapılan yeni kontrat teklifine, "Bekleyin" diye yanıt veren ve sezon sonunda ülkesine gideceği konuşulan Muslera konusunda sıcak bir gelişme yaşandı.

Yeni kontrata sıcak bakıyor

Uruguaylı kalecinin, yönetime milli arada masaya oturabileceğini ilettiği öğrenildi. Ülkesinde emekli olma planı yapan Muslera’nın, lig bitmeden masaya oturmayı kabul etmesi yeni kontrata sıcak baktığı şeklinde yorumlandı.

Yıllık 2,5 milyon Euro teklif edilecek

37 yaşındaki eldivenle yapılan son sözleşmede yıllık garanti ücreti 3 milyon 750 bin eurodan 2.5 milyon euroya indirilmişti. Tecrübeli eldivene, aradan 3 yıl geçmesine rağmen aynı rakamın teklif edileceği belirtildi.

Ailesinin Uruguay'a gitme nedeni eğitim

Muslera’nın ailesinin Uruguay’a gitmesi, tecrübeli kalecinin ayrılık kararı almasından kaynaklandığı iddia ediliyordu. Ancak Nando’nun eşi Patricia Callero ile çocuklarının, ülkelerine gitmesinin eğitim kaynaklı olduğu belirlendi. Çocukların eğitim için yılın belli bir dönemini ülkelerinde geçirdikleri vurgulandı.

Ligde 4. kez "dalya" dedi

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı formayı 400. kez bir Süper Lig maçında giydi.

Sarı-kırmızılılara 2011'de transfer olan tecrübeli file bekçisi, takımdaki 13. sezonunu yaşıyor. 37 yaşındaki kaleci, Çaykur Rizespor mücadelesiyle ligdeki 400. maçına çıktı.

Muslera, Galatasaray'da resmi kulvarlarda toplam maç sayısını da 498'e yükseltti.
 

Senin için hazırladığımız haberler