ÖZEL - Pendikspor TFF'ye gidiyor! Mert Hakan Yandaş...

Akın Ungan
12.03.2024 - 22:37 | Son Güncellenme: 12.03.2024 - 23:43

Son dakika haberleri | Süper Lig'de Fenerbahçe'ye 4-1 kaybeden Pendikspor, Mert Hakan Yandaş'ın PFDK'ye sevki için TFF'ye başvuracak. İşte detaylar...

ÖZEL - Pendikspor TFF'ye gidiyor! Mert Hakan Yandaş...

Salim MANAV - AJANSSPOR

Trendyol Süper Lig'in 29'uncu haftasında Kadıköy'de Fenerbahçe'nin konuğu olan Pendikspor, 1-0 öne geçtiği mücadeleyi 4-1 kaybetti. Karşılaşmaya Mert Hakan Yandaş ile hakem Kadir Sağlam'ın diyaloğu damga vurdu. Mert Hakan Yandaş'ın hakemi tehdit ettiği iddia edildi.

Pendikspor TFF'ye gidiyor!

Pendikspor'un Mert Hakan Yandaş için yarın Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvuruda bulunacağı öğrenildi. Kulüp, Fenerbahçeli futbolcunun Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edilmesini talep edecek.

"Dikkatli ol bak buradan çıkamazsın"

Devre arasında hakem Kadir Sağlam'ın yanına giden Mert Hakan Yandaş'ın Sağlam'a, "Dikkatli ol bak buradan çıkamazsın" dediği iddia edildi. Yandaş'ın bu sözleri futbol kamuoyunun gündemine oturdu. Birçok kişi futbolcuya, hakemi tehdit ettiği gerekçesiyle tepki gösterdi.

İlgini Çekebilir
Mert Hakan Yandaş - Kadir Sağlam diyaloğuna Trio'dan sert tepki
Habere Git

Geri dönüş fitilini o ateşledi

Pendikspor karşısında 1-0 geriye düşen Fenerbahçe'de geri dönüş fitilini ateşleyen isim Mert Hakan Yandaş oldu. Sarı-Lacivertliler, Mert Hakan Yandaş'ın 59'uncu dakikada attığı golle skoru 1-1'e getirdi. Sol çaprazda, ceza sahasının uzağında Ferdi Kadıoğlu'nun pasını kontrol eden Mert Hakan şutunu çekti. Top uzak köşeden ağlarla buluştu.

Mert Hakan Yandaş'ın bu sezonki performansı

Bu sezon Fenerbahçe formasıyla 22 maçta görev alan Mert Hakan Yandaş 1002 dakika sahada kalırken 3 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 29 yaşındaki on numara, 6 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Pendikspor resmen duyurdu!

Pendikspor, avukatlar aracılığıyla TFF'ye Mert Hakan Yandaş'la ilgili başvuruda bulunulacağını duyurdu. Kulüp tarafından yayınlanan açıklamada, "TFF tarafından yapılan Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sevkleri açıklamasında, geçtiğimiz pazar günü oynanan Fenerbahçe - Siltaş Yapı Pendikspor müsabakasında yaptığı ahlak ve etik dışı, sportmenliğe aykırı hareketlere rağmen 'Mert Hakan Yandaş' isimli futbolcuya hiçbir şekilde yer verilmemiştir" denildi.

İlgini Çekebilir
PFDK sevkleri açıklandı! Galatasaray ve Fenerbahçe...
Habere Git

"Hakeme yapılan tehdit TFF temsilcilerine de mi yapıldı?"

Mert Hakan Yandaş'ın devre arasında hakemle girdiği diyalog vurgulanarak, "Anlaşılan o ki bu futbolcu; 90 dakika boyunca hakemi etkisi altına aldığı gibi maçın gözlemcilerini de etkilemeyi başarmış. Merak ettiğimiz tüm Türkiye'nin gördüğü maçın hakemine yapılan tehditler federasyon temsilcilerine de mi yapıldı? Hangi ayrıcalıklarla sahaya çıktığını bilmediğimiz bu futbolcu saha içinde bir ceza almadığı gibi sonrasında da aynı şekilde korunmaya devam etmiş" ifadeleri kullanıldı.

"İtirazların yarın sabah yapılacağını kamuoyuna duyururuz"

Son olarak, "Alınan bu karar maalesef bizi şaşırtmıyor! Ama yapılan bu haksızlık karşısında susmayacağımızı ve hakkımızı arayıp, adaletin yerini bulması adına avukatlarımız aracılığıyla gerekli itirazların yarın sabah yapılacağını kamuoyuna duyururuz" açıklaması yapıldı.

Senin için hazırladığımız haberler