Anderson Talisca: "Kariyerimin en iyi günlerini Beşiktaş'ta yaşamıştım"

Akın Ungan
09.05.2024 - 00:20 | Son Güncellenme: 09.05.2024 - 00:29

Son dakika haberleri | Suudi Arabistan'da Al Nassr forması giyen Anderson Talisca, eski takımı Beşiktaş hakkında açıklamada bulundu. İşte tüm detaylar...

Anderson Talisca: "Kariyerimin en iyi günlerini Beşiktaş'ta yaşamıştım"

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Suudi Arabistan Pro Lig ekiplerinden Al Nassr'da, dünyaca ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo ile birlikte forma giyen Anderson Talisca, ülkesi Brezilya basınından Globo'ya açıklamalarda bulundu. Talisca, 2016-2018 yılları arasında oynadığı Beşiktaş hakkında konuştu.

"Kariyerimin en iyi günlerini Beşiktaş'ta yaşamıştım"

Anderson Talisca, "Bence kariyerimin en iyi günlerini Beşiktaş'ta yaşamıştım ancak Al Nassr'da Beşiktaş'taki dönemimi geride bıraktım. Ben oraya gittiğimde sadece altı yabancı vardı. Uzun vadede büyüme olacağını biliyorduk ama bu kadar hızlı değildi. Ronaldo'nun gelişiyle her şey değişti. Bugün, dünya liglerine bakarsanız Arap Ligi'nin ilk on arasında olduğunu görürsünüz. Giderek daha da gelişecek" ifadelerini kullandı.

"Jorge Jesus bir dönüm noktası oldu"

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Jorge Jesus ile Benfica’da bir arada çalışan Anderson Talisca, Jesus'un kendisine büyük katkıda bulunduğunu söyledi. Talisca, "Bahia'dayken biraz daha geride oynuyordum, Jesus benim ne kadar iyi bir bitirici olduğumu gördüğünde Benfica'da beni daha önde oynatmaya başladı. Tüm bunlar kariyerimde büyük bir fark yarattı. Aslında gelişimim için bir dönüm noktası oldu" diyerek eski hocasından övgüyle bahsetti.

İlgini Çekebilir
Devler peşindeydi! Semih Kılıçsoy'dan transfer sinyali
Habere Git

Geri dönmek istiyor

Futbola başladığı Brezilya Serie A ekiplerinden Bahia'ya bir gün geri dönmek istediğini söyleyen Talisca, "Şu anda Brezilya'ya dönmek hedefim değil, özellikle de kariyerim çok düzenli ve iyi yapılandırılmış olduğu için on yıldır Brezilya dışındayım. Çok sağlam bir kariyer, çok yüksek bir performans standardını korudum. Ama Bahia'da bitirmek zaten planlanmış bir şey. Her zaman kalbimde olan bir şey, bana kapıları açan Bahia'ydı. Bu sevgiye sahibim. Ama hesap kitap yapmıyorum, dayandığım, iyi oynadığım sürece. Kalitesiz bir şekilde bitirmek istemiyorum" sözlerini sarf etti.

Unutulmaz oldu

Beşiktaş formasıyla bütün kulvarlarda toplam 80 maça çıkan tecrübeli orta haha bu maçlarda 37 gol atarken 14 asist katkısı verdi. Beşiktaş’taki ayrılığının ardından;  önce Çin sonra Suudi Arabistan’da forma giyen Brezilyalı orta sahanın ismi transfer sezonlarında başta Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş olmak üzere sık sık ülkemizin takımlarıyla anıldı. Brezilyalı yıldız Beşiktaş ile 2016-2017 sezonunda teknik direktör Şenol Güneş yönetimindr Süper Lig şampiyonluğu yaşadı.

Senin için hazırladığımız haberler