Kocaelispor'da Ayrılık! Mehmet Altıparmak Gitti, Taraftar Tesisi Bastı

İsa Kethüda
11.04.2022 - 12:42 | Son Güncellenme: 11.04.2022 - 17:42

TFF 1. Lig ekiplerinden Kocaelispor'da teknik direktör Mehmet Altıparmak görevini bıraktı. Bursaspor'a kaybeden Körfez ekibinde taraftar tesis bastı. Detaylar.

Kocaelispor'da Ayrılık! Mehmet Altıparmak Gitti, Taraftar Tesisi Bastı

Nazım TÜRKNAS - Volkan YILMAZ / AJANSSPOR

Bu sezon 1. Lig'e yükselen Kocaelispor'da sular durulmuyor. Ardı ardına gelen başarısız sonuçlardan sonra taraftar isyan ederken Mustafa Reşit Akçay'ın yerine gelen teknik direktör Mehmet Altıparmak görevini bıraktı.

Düşme hattındaki kritik maçta yenilgi

Düşme hattındaki iki takım Bursaspor ile Kocaelispor'u karşı karşıya getiren maçtan ev sahibi takım 2-1'lik skorla ayrıldı. Bitci Timsah Park’ta oynanan mücadelede Bursaspor 9. dakikada Hasan Ayaroğlu'nun golüyle öne geçti. Kocaelispor ise 45+3’de Pereira’nın ağlara gönderdiği topla beraberliği sağladı. 64. dakikada Pedro’nun ayağından bir gol daha bulan Bursaspor sahadan 3 puanla ayrıldı. Kocaelispor’dan Semih Karadeniz, 69. dakikada kırmızı kart gördü.

Taraftarlar tesislere gidip isyan etti

Bursaspor karşısında alınan 2-1’lik yenilgiden sonra Kocaelispor taraftarları Brunga Tesisleri'ne giderek takımı protesto etti. Polis yoğun güvenlik önlemi alırken taraftarlar tezahüratlarla futbolcularına tepkilerini gösterdi.

Başarısız sonuçlar hocayı götürdü

Son 5 maçında 1 galibiyet 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle 5 puan toplayabilen Kocaelispor'da Mustafa Reşit Akçay'ın yerine gelen teknik direktör Mehmet Altıparmak'la ilgili flaş bir karar alındı. Kocaelispor, Altıparmak'la yollarını ayırma kararı aldı.

Küme düşme bölgesinde büyük yarış

TFF 1. Lig'de küme düşme bölgesinde büyük bir savaş yaşanıyor. 4 takımın küme düşeceği 19 takımlı ligde Kocaelispor 29 maçta topladığı 33 puanla 17. sırada yer alıyor. Balıkesirspor'un matematiksel olarak düştüğü 1.Lig'de küme düşme bölgesinde sıralama şöyle:

  • 13 -Boluspor- 35 puan
  • 14- Menemen Belediyespor- 35 puan
  • 15- Altınordu -34 puan
  • 16- Denizlispor -33 puan
  • 17- Kocaelispor - 33 puan
  • 18- Bursaspor - 31 puan
  • 19- Balıkesirspor - 11 puan

Serkan Özbalta'dan Kocaelispor iddialarına yanıt

Sabah saatlerinde Teknik Direktör Mehmet Altıparmak ile yollarını ayıran Kocaelispor’da hem yönetimin hem camianın ilk olarak isminde durduğu isim Altay ve Manisa FK’nın eski teknik direktörü Serkan Özbalta idi. Kendisine ulaştığımız Serkan Hoca, Kocaelispor’dan herhangi bir teklif almadığını ve alsa bile teşekkür ederek kabul edemeyeceğini ve kariyer planlamasında Süper Lig’de bir takımı çalıştırmak olduğunu ifade etti.

Kocaelispor, Mehmet Altıparmak ayrılığını açıkladı


Kocaelispor, teknik direktör Mehmet Altıparmak ile yollarını ayırdığını resmen duyurdu.


Kulüpten yapılan açıklamada, "Teknik Direktörümüz Mehmet Altıparmak ve ekibi ile karşılıklı olarak yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Kendilerine verdikleri emekler için teşekkür ediyor, bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Mehmet Altıparmak Kocaelispor’a veda etti

Dün alınan Bursaspor mağlubiyetinin ardından Kocaelispor ile yollarını ayıran Mehmet Altıparmak kulübe veda etti. Sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapan Altıparmak, futbolcular ve personellerle de vedalaşıp tesislerden ayrıldı.


Kocaelispor’da dün alınan Bursaspor mağlubiyeti sonrasında Mehmet Altıparmak ile yollar ayrıldı. Tecrübeli teknik adam, bugün tesis çalışanları ve futbolcularla vedalaşarak kulüpten ayrıldı. Sosyal medya hesabından da yazılı açıklama yapan Altıparmak, “Büyük umutlarla başladığımız, Kocaelispor teknik direktörlüğü görevinden tüm çabamıza rağmen çalışmalarımızın skora etki etmemesi ve hedef birlikteliğinin sağlanamaması sebebiyle ayrılmış bulunuyoruz. Umarım bu kan değişikliği oyuncu grubunda olumlu bir etki oluşturur ve çok sevdiğimiz büyük Kocaelispor camiası ligi hak ettiği noktada tamamlar. Görev süremiz boyunca yanımızda olan, destek veren herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler