Tevfik Yamantürk'ten Beşiktaş Kulübü Başkanlığı açıklaması

Orhan Gülek
24.10.2023 - 14:46 | Son Güncellenme: 24.10.2023 - 16:16

Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, kulüp başkanlığına aday olacağı yönündeki iddialarla ilgili Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu.

Tevfik Yamantürk'ten Beşiktaş Kulübü Başkanlığı açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Beşiktaş'ta başkanlık seçiminde aday olacağı konuşulan Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, Radyospor'a özel açıklamalarda bulundu.

Beşiktaş'ta gündem seçim!

UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde oynadığı Lugano maçının hezimeti sonrası teknik direktör Şenol Güneş istifa etmiş, Beşiktaş yönetimi ise erken seçimli olağanüstü genel kurul kararı aldığını açıklamıştı.

Tüm bu gelişmelerle birlikte Beşiktaş'ın Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk'ün başkanlığa aday olması bekleniyor.

Radyospor'da Özgür Sancar'ın canlı yayın konuğu olan Beşiktaş Divan Kurulu Başkanı Tevfik Yamantürk, konuyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

"Kartlar açılmıyor"

Beşiktaş'ta seçim tarihi 10 Aralık 2023 olarak belirlendi. Seçim tarihine değinen Yamantürk, "Başkan tekrar aday olacak mı biliyoruz. Kartlar açılmıyor. Çok bir şey kalmadı. Bekliyoruz." dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş'a kötü haber! Galatasaray derbisinde sakatlandı
Habere Git

"Dün akşam 4 kez telefonumu jarja taktım"

Seçimde aday olup olmayacağı yönünde gelen soruya da cevap veren Yamantürk, Dediğim gibi, Ahmet Nur Çebi aday olacak mı, bilmiyoruz. Duruma göre açıklayacağım. Dün akşam 4 kez telefonumu şarja taktım. Göreceğiz. Ayağımız kapısının arasında." dedi.

"Ona göre kendi yolumu çizeceğim"

Yamantürk "Her zaman planımız var. Arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Ortak akıl çok önemli. Divan Kurulu olarak 23 ay daha süremiz var. Çebi aday olmazsa, kimler aday olacak, göreceğiz. Ona göre kendi yolumu çizeceğim." dedi.

"7 Kasım'da belli olacak"

Fikret Orman ile Yıldırım Demirören'in aday olmayacağını düşündüğünü dile getiren Yamantürk, kendi adaylığı için 7 Kasım'ı işaret etti.

"Beşiktaş emanettir, egomuzun önüne geçemez"

Alınan seçim kararını da değerlendiren Yamantürk, "Ya yanlış insanları seçiyoruz, yada yanlış seçiyoruz" ifadelerini kullandı. Ahmet Nur Çebi ile sağlıklı bir iletişim içinde olduklarını dile getiren Yamantürk, "Beşiktaş emanettir, egomuzun önüne geçemez. Gözümüz gibi bakmalıyız. Burası yetim malı." dedi.

"Burak Yılmaz, inşallah başarılı olur"

Beşiktaş'ın ligde durumuna da değinen Yamantürk, "Takım için bir şansızlık var. Bu takımın 23 hafta yenilmezlik ünvanı vardı. Ne oldu da baş aşağı gittik. Şansımız malesef dönüncü şu anki durumu yaşadık." dedi.

Burak Yılmaz'ın durumuna da değinen Yamantürk, "Burak genç bir kardeşimiz, inşallah başarılı olur." dedi.

Adaylar 3 gün kala başvurmak zorunda

Öte yandan Beşiktaş Başkanlığı için aday olacak kişinin yönetim kurulu listesiyle birlikte seçimden üç gün önce divan başkanlığına başvurması gerekiyor. Dolayısıyla 17 Aralık'ta yapılması beklenen seçimde aday olacak isimlerin en geç 14 Aralık'ta başvurularını yapmış olmaları gerekiyor.

İşte Beşiktaş'ta başkan adayı olma koşulları

Beşiktaş'ın tüzüğünün 35. maddesinde başkan adayı olma koşulları şöyle tarif ediliyor:  

"Başkan adayı olabilmek için Genel Kurul üyeliğinde 5 (beş) yıllık sürenin doldurmuş olması ve Genel Kurul’a katılma hakkına sahip en az 250 (iki yüz elli) üyenin adaylık başvurusunda, bulunacak kişiyi Divan Başkanlık Kurulu’na yazılı olarak önermesi gerekir. Öneren üyelerin adı, soyadı ve sicil numaraları dilekçeye eklenir ve bu bilgiler, Divan Başkanlık Kurulu tarafından kontrol edilir. "

a. Başkan adaylarının seçim için düzenleyecekleri listeye:

  • Başkan adayı olarak kendi adı, soyadı ve kısa özgeçmişini, Yönetim Kurulu üyeleri başlığı altında 8 (sekiz) üyenin adı, soyadı ve kısa özgeçmişlerini, Yönetim Kurulu yedek üyeleri başlığı altında 5 (beş) yedek üyenin adı, soyadı ve kısa özgeçmişlerini, yazar ve listeyi imzaladıktan sonra seçimden 3 (üç) gün önce, saat 17.00’ye kadar imza ve mühür karşılığında Kulüp Divan Başkanlık Kurulu’na verir. Verilen liste, istenirse başkan adayları tarafından kamuoyuna açıklanır. Bu süre içinde yukarıda şekli ve içeriği belirtilmiş olan listelerini Divan Başkanlık Kurulu’na vermemiş olan adaylar seçime katılamazlar.
  • b. Seçimli Genel Kurul ilan edildiği ilk toplantıda yapılmadığı takdirde, Kulüp Başkan adayları Divan Başkanlık Kurulu’na verdikleri aday listelerini, ikinci Seçimli Genel Kurul Toplantısından 3 (üç) gün önce saat 17.00’ye kadar değiştirebilirler. Söz konusu liste, Divan Başkanlık Kurulu başkanınca kamuoyuna açıklanır. "
Senin için hazırladığımız haberler