Eczacıbaşı'nda kadro dışı bırakılmıştı: Güveli'den başantrenörüne teşekkür

Aleyna Gürgen
25.01.2024 - 10:32 | Son Güncellenme: 25.01.2024 - 10:58

Vodafone Sultanlar Ligi ekibi Eczacıbaşı Dynavit'ten ayrıldıktan sonra Çukurova Belediyesi'ne transfer olan Yasemin Güveli yeni paylaşımıyla dikkat çekti.

Eczacıbaşı'nda kadro dışı bırakılmıştı: Güveli'den başantrenörüne teşekkür

Eczacıbaşı Dynavit'in eski oyuncusu Yasemin Güveli'den yeni bir paylaşım geldi. Güveli, Çukurova Belediyesi'ndeki başantrenörü Ataman Güneyligil'e teşekkür etti. 

Güveli, Eczabaşı'na karşı

Eczacıbaşı Dynavit ve Çukurova Belediyesi dün akşam Vodafone Sultanlar Ligi'nin 17. haftasında karşılaştı. Maçta eski Eczacıbaşı oyuncusu Yasemin Güveli de forma giydi. Eczacıbaşı'nın 3-1 kazandığı maçta Güveli 4 sette de oynadı. Orta oyuncu Çukurova'ya toplamda 14 sayı, 6 blok ve 1 ACE ile katkı sağladı.

İlgini Çekebilir
İtalya Kupası'nda yarı final eşleşmeleri belli oldu!
Habere Git

Yeni başantrenöre teşekkür

Yasemin Güveli, Çukurova Belediyespor - Eczacıbaşı Dynavit maçının ardından yaptığı bir X paylaşımı ile dikkat çekti. Güveli, Çukurova'daki yeni başantrenörü Ataman Güneyligil'in maç sonu değerlendirmesini alıntılayarak "Bana güvendiğin için teşekkür ederim" dedi ve bir kalp emojisi de ekledi. 

 

"Yasemin çok pozitif bir etki yaratıyor"

Çukurova Belediyesi başantrenörü Ataman Güneyligil, Eczacıbaşı Dynavit karşılaşmasının ardından yaptığı değerlendirmede Yasemin Güveli için şunları söyledi: "Yasemin, Milli Takımımızın da önemli bir değeri. Sahada olması çok önemliydi hem Milli Takımımız hem de Türk Voleybolu için. Çukurova Belediyesi Spor Kulübü'müze transfer oldu ve çok pozitif bir etki yaratıyor şu anda. Hem takım arkadaşlarıyla olan ilişkileriyle hem bizimle olan ilişkileriyle, böyle devam edeceğini de düşünüyorum."

İlgini Çekebilir
İtalya'da Efe Bayram rüzgârı: Bir kez daha MVP!
Habere Git

Eczacıbaşı'nda kadro dışı bırakılmıştı

Yasemin Güveli, Eczacıbaşı Dynavit'te forma giydiği son günlerde kadro dışı bırakıldı. Ekibin resmi internet sitesi üzerinden yapılan kamouyu duyurusunda "Sporcumuz Yasemin Güveli kişisel sebeplerden ötürü çalışmalarını geçici süreliğine takımdan ayrı sürdürmeye devam edecektir. Kamuoyunun bilgisine sunarız." ifadeleri ile genç voleybolcunun çalışmalarına takımdan ayrı devam etme sebebinin kişisel sebepler olduğu belirtildi. Yasemin Güveli kadro dışı bırakılmasının ardından ise Çukurova Belediyesi Spor Kulübü'ne transfer oldu. 

İlgini Çekebilir
Zehra Güneş'in ardından Cansu Özbay da İtalya dedi
Habere Git

Yasemin Güveli kimdir?

Çukurova Belediyesi Spor Kulübü'nün yeni orta oyuncusu Yasemin Güveli, 5 Ocak 1999'da İstanbul'da dünyaya geldi. 1.88 cm boyundaki genç voleybolcu ilk A takım tecrübesini Eczacıbaşı ile 2017-18 sezonunda yaşadı. Beşiktaş ve Karayolları'nda kiralık olarak forma giyen 24 yaşındaki oyuncu 2019-20 sezonunda Eczacıbaşı'na döndü. Güveli, Genç ve Yıldız Milli Takımlarıyla Dünya Şampiyonası dördüncülüğünün yanı sıra Avrupa Gençler Şampiyonası’nda üçüncülüğü ve 2015 EYOF Şampiyonluğu da yaşadı.

2018-2019 Vestel Venüs Sultanlar Ligi'nde lig etabını en çok blok yapan orta oyuncu olarak tamamlayan Güveli, 2019 FIVB Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda gümüş madalya elde etti.

Genç oyuncu ayrıca 2020 Şampiyonlar Ligi'nin grup etabında sahaya çıktığı 6 maçta 20 sette ter döktü ve toplamda 22 blok yaparak etabın en iyi blok yapan oyuncusu oldu. 

İlgini Çekebilir
Sultanlar Ligi'nde 17. hafta bitti: İşte ligdeki puan durumu
Habere Git

Çukurova'da Güveli

Yasemin Güveli, Çukurova Belediyesi için çıktığı ilk üç maçında toplamda 38 sayı kaydetti. Güveli'nin kaydettiği bu sayıların 16'sı ise blok sayısıydı. 

Senin için hazırladığımız haberler