8. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası başladı

Ajansspor
26.08.2023 - 19:00 | Son Güncellenme: 26.08.2023 - 19:00

8. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası başladı

8. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası başladı

İSTANBUL (AA) - Türkiye Satranç Federasyonu, Fatih Belediyesi, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, İstanbul Ticaret Odası ile TUGEV iş birliği ile düzenlenen 8. Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası başladı.

Atatürk Çağdaş Yaşam Spor Salonu'nda düzenlenen organizasyona 27 farklı ülkeden 1336 sporcu katıldı. 7 farklı kategoride düzenlenen turnuvada toplam ödülün 334 bin lira olacağı belirtildi.

Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, katılımdan memnun olduğunu belirterek, "27 ülkeden ve 59 ilden sporcunun bu organizasyon için gelmesi ne kadar dikkati çektiğimizi gösteriyor. Bundan dolayı son derece güzel bir turnuva olacağını düşünüyorum. Ayrıca Fatih Belediyesinin bu organizasyona destek olması bu turnuvayı daha iyi hale getiriyor." değerlendirmesinde bulundu.

Ülke olarak başarılı organizasyonlara imza attığımızı vurgulayan Tulay, "Dünyanın değişik ülkelerinden katılım gösteren sporcular, burada güzel bir turnuva yapılacağının güvencesi ile geliyor. Gelen sporcuların organizasyondan memnun kalacağına eminim. Geçtiğimiz yıl daha az sporcuyla gelen ülkeler, bu sene daha fazla yarışmacıyla turnuvaya katıldı. Bu demek oluyor ki insanlar buradan memnun ayrılıyorlar. Bu bizim için çok önemli." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler