Beşiktaş'ın torbası, Galatasaray'ın rakipleri

24.05.2021 - 01:08 | Son Güncellenme: 24.05.2021 - 23:28

Takımlarımızın Avrupa’daki muhtemel rakipleri belli olmaya başladı. Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi ön elemesinde eşleşebileceği rakipler de ortaya çıktı.

Beşiktaş'ın torbası, Galatasaray'ın rakipleri

AJANSSPOR-HABER

Futbol sezonunun birçok ülkede sona ermesiyle Avrupa kupalarına katılacak takımlar netleşmeye başladı. Şampiyonlar Ligi’nde ön eleme oynayacak Galatasaray’ın da muhtemel rakipleri belli oldu.

PSV ve Celtic Galatasaray'ın rakipleri arasında

Cimbom, Şampiyonlar Ligi’ne ikinci ön eleme turundan katılırsa Hollanda'dan PSV Eindhoven, İskoçya'dan Celtic ve Çekya'dan Sparta Prag takımlarından biriyle eşleşecek. 

 

Manchester United'ın kazanması Cimbom için önemli

Ancak Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne 3. Ön eleme turundan da katılma şansı var. Eğer UEFA Avrupa Ligi’nde Manchester United, Vilarreal'i devirerek şampiyon olursa, sarı-kırmızılılar bir eleme eksik oynayacak ve gruplar öncesi 2 turda mücadele edecek. 

3. ön elemede Benfica ve Shakhtar var

Temsilcimizi 3. ön eleme turunda bekleyen rakipler Benfica, Shakhtar Donetsk, Spartak Moskova, Monaco ve Genk. 

Beşiktaş 4. torbadan katılabilir

Öte yandan Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılım hakkı kazanan Beşiktaş’ın kuradaki torbası da kısa süre içinde netleşecek. Son 5 sezona göre 49.000 puanı bulunan siyah-beyazlılar, büyük olasılıkla kuraya 4. torbadan girecek.

 

Ancak Avrupa’da kalan son maçların ışığında temsşlcimizin az da olsa 3. torba şansı bulunuyor.   

Kartal'ı bekleyen güçlü takımlar

Ancak Avrupa’da kalan son maçların ışığında temsilcimizin az da olsa 3. torba şansı bulunuyor. Her iki durumda da Beşiktaş, ilk torbalardan gelecek Manchester City, Manchester United, Liverpool, Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih ve Paris Saint Germain gibi dev rakiplerle eşleşme ihtimaline sahip.

Senin için hazırladığımız haberler