Brüksel saldırısı: Polis saldırganı etkisiz hale getirdi

Akın Ungan
17.10.2023 - 13:13 | Son Güncellenme: 17.10.2023 - 13:18

Euro 2024 Elemeleri'nde Belçika-İsveç maçının oynandığı stadın dışında İsveçli taraftarın öldürülmesinin ardından polis saldırganı etkisiz hale getirdi.

Brüksel saldırısı: Polis saldırganı etkisiz hale getirdi

Euro 2024 Elemeleri F Grubu'ndaki Belçika-İsveç maçı, stat dışındaki bir saldırganın iki İsveçli taraftarı öldürmesinin ardından iptal edildi. Polis, saldırganı etkisiz hale getirdi.

Belçika ile İsveç arasındaki maçın ilk yarısı 1-1 sona erdi. İkinci yarıya İsveçli oyuncular, iki taraftarın stad dışında öldürülmesini gerekçe göstererek çıkmadı. Belçikalı oyuncular da İsveçli meslektaşlarına destek verdi. UEFA maçı iptal etti.

Brüksel alarma geçti, polis saldırganı vurdu

Saldırı maçın oynandığı stadın 5 kilometre uzaklığında gerçekleşirken; Brüksel'de en yüksek terör alarmına geçildi. İki taraftarın ölümünden sorumlu tutulan kişinin, başkent Brüksel'de bir kafede polis tarafından etkisiz hale getirildiği açıklandı. 

İlgini Çekebilir
Silahlı saldırı! Belçika-İsveç maçı yarıda kaldı
Habere Git

Hastaneye kaldırılan saldırgan öldü

İki kişiyi otomatik silahla öldüren, bir kişiyi de yaralayan saldırganın 45 yaşındaki Abdesalem isimli Tunus asıllı bir kişi olduğu bildirildi. Polisin saldırgana kafe yakınlarında ateş açtığını ve göğsünden yaraladığı öğrenildi. Hastaneye ağır yaralı olarak kaldırılan saldırgan burada yaşamını yitirdi. 

İltica başvurusu reddedilince kaçak yaşamış

2020'de Belçika'ya kaçak yollarla gelen saldırganın iltica başvurusu yaptığı ancak ret yiyine kaçak olarak ülkede yaşadığı kaydedildi. Belçika İçişleri Bakanı Annelies Verlinden, VRT televizyonuna konuyla ilgili olarak, saldırganın üzerinde saldırı silahıyla aynı türden bir silahın bulunduğunu açıkladı. 

Maçın ikinci yarısı oynanmadı, 35 bin taraftar statta bekledi

Kral Baudouin Stadı'ndaki Belçika-İsveç maçının ikinci yarısı oynanmamış, 35 bin taraftar saatlerde statta tutulmuştu. 400 taraftar ise goüvenlik gerekçesiyle bir otelde polis kontrolünde sabahladı. İsveç takımı daha sonra ülkesine ve takımlarına döndü. 

Senin için hazırladığımız haberler