Chelsea - Palmeiras Maçı Sonrasında Kaos: Bir Taraftar Öldürüldü

Ali Bozkurt
14.02.2022 - 23:30 | Son Güncellenme: 14.02.2022 - 23:32

Palmeiras ve Chelsea’nin karşılaştığı Dünya Kulüpler Kupası finali maçının ardından çıkan olaylarda bir Palmeiras taraftarı silahla vurularak öldürüldü.

Chelsea - Palmeiras Maçı Sonrasında Kaos: Bir Taraftar Öldürüldü

AJANSSPOR HABER

Dünya Kulüpler Kupası finali için karşılaşan Palmeiras ve Chelsea maçında zafer Chelsea’nin oldu.  Maçın ardından ise taraftarlar arasında tam bir kaos yaşandı. Olaylar sırasında bir Palmeiras taraftarı vurularak hayatını kaybetti.

Olaylar stadyumun önünde oldu

Brezilya polisi FIFA Kulüpler Dünya Kupası finalinde bir Palmeiras taraftarının vurularak öldürüldüğünü duyurdu. Aktarılan bilgilere göre on binlerce taraftar maçı dev ekranlarda izleyebilmek için Sao Paulo’daki Allianz Stadyumu’nun önünde toplanmıştı. Maçın ardından yaşanan olaylar da binlerce taraftarın toplandığı yerde yaşandı.  

Bir kişi tutuklandı

Taraftarlar arasında çıkan olaylarda vurulan Palmeiras taraftarının 40 yaşındaki Dante Luiz Oliveira olduğu açıklandı. Brezilya basınında yer alan haberlere göre ise Oliveira’nın ölümü için hapishane gardiyanı Jose Ribeiro Apostolo Junior tutuklandı. Sorgulaması hâlâ devam eden gardiyan olaylar sırasında taraftarların kendisini darp ettiğini ve kendisinin ise arbede sırasında silahını ateşlediğini anlattı.

Polis müdahale etti

Palmeiras’ın Chelsea’ye 2-1 kaybettiği maçın ardından çıkan olaylara çevik kuvvet polisleri müdahale etti. Polis kalabalığı dağıtabilmek için plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullandı.

Bir kişi gözaltına alındı

Brezilya polisi tarafından aktarılan bilgilerden bir diğeri ise bir gözaltıydı. Brezilya polisi yaşanan olaylar sırasında bir taraftarın gözaltına alındığını bildirdi.

Görüntüler analiz edilecek

Olayların yeniden alevlenmemesi için olayın yaşandığı bölgede devriye gezen ve nöbet tutan polisler yaşanan kaosta yer alan kişilerin kimliklerini belirlemek için olaylara ait görüntülerin analiz edileceğini duyurdu. 

Senin için hazırladığımız haberler