Chelsea’nin geleceği karanlık

Orhan Gülek
15.03.2022 - 13:19 | Son Güncellenme: 15.03.2022 - 13:30

İngiliz Hükümeti'nin el koyduğu Chelsea kulübünün geleceği konusunda bilinmezlikler çok fazla. Kulübün satışı ise bazı koşullara bağlı. İşte tüm detaylar

Chelsea’nin geleceği karanlık

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Rusya’nın Ukrayna’yı işgale başlamasının ardından spor ve futbolda da bu bağlamda çok fazla gelişme yaşanıyor. Bu gelişmelerden en önemlilerinden biri de sahibinin Rus milyarder Abramovich olduğu İngiliz Chelsea kulübüne İngiliz Hükümeti tarafından el konulması oldu.

Chelsea'nin tüm gelir elde eden kaynakları engellendi

Kulübün hükümet kontrolüne geçmesinin ardından alınan kararlarla ürün satış mağazası kapatılırken bilet satışı da yasaklandı. Kulübün tüm gelir elde eden kaynakları engellendi. Oyuncular ve personele ancak TV gelirlerinden gelen parayla ödeme yapılmasına izin verildi. Maç günü iç saha harcama limiti olarak önce 500 bin bu rakam yetmeyince ardından 900 bin Sterlin belirlendi. Bu rakam deplasman maçları için 20 bin Sterlin ile sınırlandırıldı.

Kulüp otobüslerine yakıt parası kalmadı

 

Diğer yandan takımın forma göğüs sponsoru mobil telefon sağlayıcısı Three (3) ile kol sponsoru Hyundai milyonluk sponsorluk sözleşmelerini sonlandırdılar. Bankalar hükümet ile başlarının derde girmemesi için kredi kartlarını kapattı. Kulüp otobüslerine yakıt alacak para bulamayacak duruma düştü.

Bu konuda Menajer Thomas Tuchel “Formamız ve otobüsümüzde yakıt olduğu sürece maçlara çıkacağız. Hükümete devam edebilmemiz için gerekli izni verecekleri konusunda güveniyorum. Öncelikle sezonu tamamlamalıyız. Ve yeni sezon için de hazırlıklı olabilmeliyiz” açıklamasını yaptı.

İlgini Çekebilir
Abramovich Chelsea başkanlığından diskalifiye edildi!
Habere Git

Chelsea’nin durumu çok kötü ve ne olacağını kimse bilmiyor

İngiliz hükümeti Premier Lig yönetim kurulundan da ihraç edilen Abramovich’in servetini Vladimir Putin’in yol vermesi ile elde ettiği düşüncesiyle Rus milyarderin mal varlığını dondurdu. Buna Chelsea de dahil edildi. Bununla birlikte kulübün ekonomik olarak çöküş tehlikesi ciddi şekilde ortaya çıktı.

Alman ARD Televizyonuna konuşan İngiliz spor finansman uzmanı Ed Tompson “Chelsea kulübünün yapabileceği hiçbir şey yok. Sponsorluk anlaşması yapamazlar, oyuncu transfer edip satamazlar hatta mevcut oyuncuların sözleşmesini bile uzatamazlar. Kulübün durumu çok kötü ve ne olacağını kimse bilmiyor. Abramovich hükümetle anlaşmaya yanaşmazsa en kötü senaryo ortaya çıkabilir ve kulüp iflasa sürüklenir. Chelsea’nin geleceği "çok karanlık” diyerek karamsar bir tablo çiziyor.

Chelsea'ye alıcı çıkmazsa iflas kaçınılmaz

Chelsea’de sezon sonunda birçok oyuncunu sözleşmesi sona eriyor. O oyuncularla sözleşme uzatmak için görüşme yapılması dahi yasak. Kulüp yönetimi kulübün dağılmaması için daha yumuşak yaptırımlar uygulanması konusunda hükümet yetkilileri ile görüşme halindeler. En ciddi çıkış yolu ise kulübün satışı olarak görülüyor. Hükümet satış konusunda engel çıkartılmayacağını ancak Abramovich’in tüm haklarından vazgeçmesini talep ediyor. Chelsea’nin sahibinin bunu kabul edip etmeyeceği ise büyük bir soru işareti. Kulübe alıcı çıkmazsa iflas kaçınılmaz olarak görülüyor.

Senin için hazırladığımız haberler