MKE Ankaragücü'nde Emre Belözoğlu'ndan küme düşme açıklaması

Orhan Gülek
02.03.2024 - 16:38 | Son Güncellenme: 03.03.2024 - 10:49

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, İstanbulspor ile 1-1 berabere kaldıkları maç sonrası artık kümede kalmak için mücadele edeceklerini ifade etti. İşte detaylar...

MKE Ankaragücü'nde Emre Belözoğlu'ndan küme düşme açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu, ligde İstanbulspor ile 1-1 berabere kaldıkları karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

"Artık net bir şekilde kümede kalmak için mücadele edeceğiz"

"Kulüpleri başkanlar yönetir, sahayı teknik direktörler" diye konuşan Belözoğlu, oynadıkları oyunun karşılığını puan olarak alamadıklarını da dile getirerek şu ifadeleri kullandı:

"Üzgünüm. Üzgün olmak ne kadar yeterli bilmiyorum. Böylesine iyi başladığımız maçta 30 farklı senaryo olsa en kötüsü bu olurdu. Artık net bir şekilde kümede kalmak için mücadele edeceğiz. Ligde başka bir hedefimiz yok.

"Ankaragücü sahanın içinde çok yalnız"

Bunun dışında hedef düşünen varsa katılmıyorum. Bugün de bunu net bir şekilde gördük Ankaragücü sahanın içinde çok yalnız. Kayserispor maçından sonra söz verdiğim gibi sonuna kadar mücadele edeceğim."

"Morutan, ilk 11 oynaması pek mümkün gözükmüyor"

Galatasaray'dan transfer edilen Olimpiu Morutan'la ilgili, "Morutan'ın oynaması durumunda kulübümüzün kaldıramayacağı bir bonservis bedeli var. İki kulüp anlaşmadığı sürece Morutan, ilk 11 oynaması pek mümkün gözükmüyor." dedi.

Galatasaray Spor Kulübü, Olimpiu Vasile Morutan'ın 3 milyon Euro transfer bedeli karşılığında Kamu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirmişti.

KAP'tan yapılan açıklama şu şekildeydi:

Profesyonel futbolcumuz Olimpiu Vasile Morutan'ın transferi konusunda  MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği ile anlaşmaya varılmıştır.

Buna göre MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Şirketimize 3.000.000 Euro tutarında transfer bedeli ile futbolcunun sonraki satışından elde edeceği gelirin %50'sini (3.000.000 Euro'dan az olmamak kaydıyla) ödeyecektir. MKE Ankaragücü Gençlik ve Spor Kulübü Derneği, 30 Haziran 2024 tarihine kadar ek 3.000.000 Eur transfer bedeli ödemesi durumunda sonraki satışından elde ettiği transfer geliri karının %25'lik kısmını Şirketimize ödeyecektir. 
Yapılan anlaşma gereği, Kulübümüzün 3.000.000 Euro transfer bedeli tutarı ile futbolcuyu şarta bağlı geri transfer etme hakkı bulunmaktadır.

Morutan'ın transfer şartları belli oldu

Öte yandan Yağız Sabuncuoğlu'nun haberine göre; Olimpiu Morutan, ligde 25 maç ilk 11 oynarsa; 3 milyon Euro satın alma opsiyonu devreye girecek ve Ankaragücü oyuncunun bonservisinin %50’sine sahip olacak. Bu maç sayısına ulaşamazsa; sezon sonu Galatasaray’a geri dönecek.

Ankaragücü performansı

24 yaşındaki Rumen oyuncu, başkent ekibiyle bu sezon forma giydiği 29 karşılaşmada 5 gol ve 3 asistlik performans sergiledi.

Galatasaray kariyeri ve maliyeti

24 yaşındaki Rumen oyuncu 4.1 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında FCSB'den Galatasaray'a transfer olmuştu. Sarı-kırmızılı takım ile 36 maça çıkan Morutan 3 gol ve 5 asistlik performans sergilemişti.

Senin için hazırladığımız haberler