Emre Belözoğlu ile Çağdaş Atan'dan maç sonu ortak tepki!

Orhan Gülek
16.03.2024 - 18:15 | Son Güncellenme: 16.03.2024 - 20:43

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında MKE Ankaragücü, RAMS Başakşehir'i 2-1 mağlup etti. Emre Belözoğlu ile Çağdaş Atan maç sonu değerlendirmelerde bulundu.

Emre Belözoğlu ile Çağdaş Atan'dan maç sonu ortak tepki!

AJANSSPOR - HABER

Trendyol Süper Lig'in 30. haftasında MKE Ankaragücü, Eryaman Stadyumu'nda RAMS Başakşehir'i konuk etti. Süper Lig'de 7 maçtır galip gelemeyen MKE Ankaragücü, Tolga Ciğerci (P) ve Ali Sowe'un golleriyle RAMS Başakşehir'i 2-1 mağlup etti ve 7 maçlık galibiyet özlemine son verdi.

Karşılaşma sonrası MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Emre Belözoğlu ile Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan değerlendirmelerde bulundu.

"İmkansız diyebileceğimiz goller yiyoruz"

Çok zor maç oynadıklarını ifade eden Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün ilk yarıda gösterdiğimiz perfoermans ikinci yarıda gösterilen performans olağanüstü. 3-0'ı yakalayabileceğimiz pozisyonlar vardı. Atamadık. İmkansız diyebileceğimiz goller yiyoruz. Çok zorlu bir maç oynadık. Başakşehir kaliteli bir takım. Özgüvenli bir şekilde buraya geldiler. Bizim için kazanmak çok önemliydi. Milli arada nefes alacağız. Kupa mirasına yakışacak şekilde de final oynamak istiyoruz."

"Bunun üstüne söyleyecek bir söz bulamıyorum"

Saha zemini hakkında da konuşan Belözoğlu, "Süper lig adına çok kötü bir görüntü. Dün alt ligdeki takım burada maç oynuyor ve biz bugün burada maça çıkıyoruz. Gençlerbirliği ve Ankaragücü oyuncularına da yazık oluyor. Bu çocukların emeklerine ve mücadelesine yazık olmasın. Bu kadar kötü zeminlerde 24 saat geçmeden maç oynuyoruz. Bunun üstüne söyleyecek bir söz bulamıyorum." dedi.

"Morutan'da keşke sözleşme problemi olmasa"

Morutan'ın sözleşmesiyle ilgili gelen soruları da cevaplandıran Belözoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Kontratında bana ilk söylenen bilgi resmi maçlardı ama sadece Süper Lig maçıymış. Bildiğim kadarıyla 5 tane daha maç var. Morutan bizim için önemli bir oyuncu. Oyun içinde de değişiklikler yapıyoruz. Morutan da bugün merkezde beklediğimiz performansı gösteremeyince kenara attık. Sonra tekrar merkeze geçti. Keşke sözleşme problemi olmasa. Her maç oynatmak isterim"

Çağdaş Atan: "Burası ülkenin başkenti"

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ise, "Ankaragücü'nü tebrik ediyorum. Galibiyetlerine gölge düşürmek istemiyorum ama burası ülkenin başkenti. Sözlerimi dikkatli seçmek istiyorum ama... Birkaç hafta büyükler burada maç oynarken, Gençlerbirliği burada oynamamıştı. Biz burada oynarken, dün Gençlerbirliği de burada oynadı. Biz belki 100 tane geriden oyun kurma antrenmanı yapmışızdır. Bu sahada hangisini yapacaksınız ya? Sonra 'Çağdaş Atan hep geriden oyun kurmaya çalışıyor' deniyor. Ne yapalım, sürekli direkt oyun mu oynayalım? Biz oyunumuz, oyuncularımızı da değerlendiren bir oyun. Maça gelince de Ankaragücü'nün birkaç şutu vardı ancak biz devreye 4-0 önde girebilirdik. Kaybettik, sahanın el verdiği müddetçe oyunumuzu geliştirmeye çalışacağız." sözlerini sarf etti.

Ankaragücü yükselişe geçti

MKE Ankaragücü bu galibiyetle puanını 33 yaptı ve maç fazlasıyla 14. sıraya yükseldi. RAMS Başakşehir ise 42 puanda kalarak 6. sırada yer buldu.

Başakşehir'de hedef; Beşiktaş

Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında MKE Ankaragücü, Antalyaspor'a konuk olacak. RAMS Başakşehir ise evinde Beşiktaş'ı ağırlayacak.

Senin için hazırladığımız haberler