EuroLeague Yıldızını Fenerbahçe İstemişti Galatasaray Transferi Bitiriyor

Burak Alaca
09.07.2023 - 16:47 | Son Güncellenme: 09.07.2023 - 19:25

Sezona yeni bir kadro ile girmek isteyen Galatasaray Nef, EuroLeague ekibi Virtus Bologna'nın Danimarkalı guardı Iffe Lundberg ile anlaşmaya yakın.

EuroLeague Yıldızını Fenerbahçe İstemişti Galatasaray Transferi Bitiriyor

AJANSSPOR-HABER

Sezonun son bölümünde takımın başına Karadağlı koç Zvezdan Mitrovic'i getiren Galatasaray Nef gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmaya hazırlanıyor. Yabanco rotasyonu için şu ana kadar 3 ismi açıklayan Sarı-Kırmızılılar, Avrupa'da ses getirecek bir isim ile görüşmelerde son düzlüğe geldi.

EuroLeague yıldızı adım adım Cim Bom'a

Corriere di Bologna’dan Daniele Labanti’nin bildirdiği habere göre Galatasaray Nef, EuroLeague'in İtalyan temsilcisi Virtus Bologna ile sözleşmesi gelecek sezonun sonunda bitecek olan 28 yaşındaki Danimarkalı guard Iffe Lundberg'in durumunu yakından takip ediyor.

Fenerbahçe çok istedi İtalyan ekibini seçti

CSKA Moskova forması giydiği dönemde Rus ekiplerinin ihracı ile takımdan ayrılma kararı alan 1.93'lük guard, Fenerbahçe Beko'nun yoğun ilgisin rağmen EuroCup şampiyonu olarak EuroLeague'e katılım hakkı kazanan Virtus Bologna'nın yolunu tuttu.

İlgini Çekebilir
Erdem Can koltuğu kaptı Ataman yıldızı!
Habere Git

EuroLeague'de bu sezon 29 maça çıktı

Bu sezon Virtus Bologna formasını EuroLeague'de 29 maçta terleten Danimarkalı yıldız maç başı 20.6 dakika süre alırken; 8.0 sayı, 2.0 asist, 2.2 ribaunt ortalamaları ile mücadele etti.

NBA tarihine geçti

CSKA Moskova'dan sezonun son bölümünde ayrılarak NBA ekibi Phoenix Suns ile kısa bir sözleşmeye imza atan ve Batı konferansı ekibinde 4 maça çıkan Lundberg, ligde boy gösteren ilk Danimarkalı oyuncu oldu.

Galatasaray'dan iki yabancı transferi daha bekleniyor

Gelecek sezon için 5 yabancılı bir rotasyon oluşturmayı planlayan Galatasaray Nef şimdiye kadar; iki numara pozisyonuna Valencia'dan Jonah Radebaugh, forvete Darüşşafaka Lassa'dan Akwasi Yeboah ve uzun rotasyonuna Nanterre 92'den Miralem Halilovic'i kadorsuna kattı. Sarı-Kırmızılılar'ın 1 ve 4 numara pozisyonlarına da yabancı transferler yapması bekleniyor.

İlgini Çekebilir
Türk Telekom koçundan EuroLeague mesajı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler