Fenerbahçe, Attila Szalai'nin Hoffenheim'a Transferini Açıkladı

Orhan Gülek
24.07.2023 - 17:30 | Son Güncellenme: 24.07.2023 - 18:01

Son dakika transfer haberleri... Fenerbahçe, Attila Szalai'nin Hoffenheim'a transferi konusunda görüşmelere başlandığını KAP'a bildirdi. İşte detaylar

Fenerbahçe, Attila Szalai'nin Hoffenheim'a Transferini Açıkladı

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe, Attila Szalai'nin transferi konusunda Hoffenheim ile görüşmelere başlandığını açıkladı. Sarı lacivertliler oyuncunun maliyetini de açıkladı.

İşte Fenerbahçe'den Szalai için KAP açıklaması

Yapılan açıklamada, "Profesyonel Futbolcumuz Attila Szalai'nin Alman Kulübü TSG 1899 Hoffenheim'e, oyuncunun tarafımızla olan sözleşmesinin 12.300.000 Avro bedelle feshi karşılığında transferi konusunda taraflarca anlaşma sağlanmıştır. FIFA talimatları gereği doğacak olan dayanışma katkı bedelleri kulübümüz tarafından ödenecektir. Yatırımcılarımızın bilgisine sunarız." denildi.

Fenerbahçe, Szalai'den 8.5 milyon Euro kâr etti

Sarı lacivertliler anlaşmaya göre, bu transferin yüzde 13.5'luk payını Szalai'nin eski kulübü Apollon Limassol'e ödeyeccek.

Sarı lacivertli ekip, Szalai'yi Limasol'dan 3 milyon 800 bin Euro'ya almıştı. Böylece Fenerbahçe,  2 yıl oynattığı futbolcudan 8.5 milyon Euro kâr ederek sattı.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe'ye Brezilyalı stoper!
Habere Git

Attila Szalai'nin performansı

Başarılı savunmacı 2,5 yıllık Fenerbahçe kariyerinde 117 maçta 7 gol, 4 asistlik bir performans sergiledi. Attila Szalai, Apollon Limasol'den 2,2 milyon euro bonservis bedeli karşılığında alınmıştı.

İşte Fenerbahçe'nin şu ana kadar satışlardan kazandığı garanti para

Daha önce Samatta, Berisha, Arda Güler ve Enner Valencia gibi oyuncularla yollarını ayıran Fenerbahçe'de 25 yaşındaki futbolcu Szalai ile bilrikte kasasını doldurdu.

Fenerbahçe, Attila Szalai'nin de satışıyla birlikte bu yaz transferden şu ana kadar 42.8 milyon euro (1.28 milyar Türk Lirası) kazanç elde etti.

Fenerbahçe'nin şu ana kadar satışlardan kazandığı garanti para
Oyuncu Transferi Bonservis
Arda Güler Real Madrid 20+10 Milyon Euro
Attila Szalai Hoffenheim 12.3 Milyon Euro
Bruma  Braga 6,5 Milyon Euro
Mergim Berisha Augsburg 4 Milyon Euro
Senin için hazırladığımız haberler