Türkiye - İsveç: 3-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

Akın Ungan
18.08.2023 - 19:28 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 19:46

Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, İsveç karşısında Avrupa Şampiyonası'nın ilk maçına çıktı. Filenin Sultanları maçı 3-0 kazanarak turnuvaya iyi başladı.

Türkiye - İsveç: 3-0 (Maç sonucu - yazılı özet)

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçında İsveç ile sahaya çıktı. Karşılaşmayı 3-0 kazanan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı, C grubunda Avrupa serüvenine zaferle başladı.

Setlerde Türkiye üstünlüğü

Avrupa Şampiyonası’ndaki ilk maçına çıkan Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı ilk seti 25-22 aldı. İkinci sete üstünlükle başlayan Türkiye yine İsveç’e fırsat vermedi ve seti 25-18’lik skor ile kazanmayı başardı.

Son set mücadelesine 2-0 üstünlükle başlayan Filenin Sultanları maçın en büyük farkını atarak İsveç’i son setlerde aldığı 25-13’lük skor ile mağlup etmeyi başardı.

İlgini Çekebilir
THY'de oyuncular sağlık kontrolünden geçti
Habere Git

Melissa Vargas’tan hız rekoru

Filenin Sultanları’nın zafer ile döndüğü maça damgasını vuran isim Melissa Vargas oldu. 23 yaşındaki genç voleybolcu İsveç karşısındaki ilk sette kullandığı servis ile rekor kırdı. Vargas’ın kullandığı 112 km/h hızdaki servis atışı ‘kadınlarda en hızlı servis’ rekorunu kırdı.

En skorer isim Vargas

Avrupa Şampiyonası’nda İsveç karşısında forma terleten Türkiye Kadın Milli Voleybol Takımı’nda en çok sayı kaydeden oyuncu Melissa Vargas oldu. 23 yaşındaki pasör çaprazı İsveç karşısında 19 sayı kaydetmeyi başardı. Vargas’ın ardından en çok sayı atan diğer oyuncular ise 12’şer sayı ile Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş ve 8 sayı ile Eda Erdem oldu.

İkinci maçta rakip Azerbaycan

Filenin Sultanları, Avrupa Şampiyonası’ndaki ikinci maçına 20 Ağustos Pazar günü çıkacak. A Milli Takım'ın karşılaşacağı ekip ise Azerbaycan olacak. Turnuvada C Grubu’nda yer alan Türkiye ile aynı gruptaki ekipler Almanya, Yunanistan, İsveç, Çek Cumhuriyeti ve Azerbaycan. 

Almanya, Yunanistan’a set vermedi

Avrupa Şampiyonası C Grubu’nda bir diğer karşılaşma Almanya ile Yunanistan arasında oldu. Perşembe günü oynanan maçta Almanya rakibine set vermeden maçı 3-0 kazanmayı başardı. Almanya, Yunanistan karşılaşmasındaki set skorları şu şekildeydi: 19-25, 21-25, 27-29

Senin için hazırladığımız haberler