Göztepe-Tuzlaspor: 2-0 (Maç sonucu-yazılı özet)

İsa Kethüda
26.11.2023 - 20:46 | Son Güncellenme: 26.11.2023 - 22:18

Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında Göztepe, Gürsel Aksel Stadı’nda karşılaştığı Tuzlaspor'u mağlup etmeyi başardı. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Göztepe-Tuzlaspor: 2-0 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR-HABER

Oynadığı son 2 maçı kaybeden Göztepe, Trendyol 1. Lig’in 13. haftasında Gürsel Aksel Stadı’nda karşılaştığı Tuzlaspor'u 2-0 mağlup etti ve yeni teknik direktör Stanimir Stoilov ile çıktığı ilk maçı kazandı.

Yalçın Kayan ilk kez gol sevinci yaşadı

Göztepe'ye 3 puanı getiren golleri 49 ve 64. dakikada Yalçın Kayan kaydetti. Bu sezon İzmir ekibiyle 13. karşılaşmasına çıkan orta saha oyuncusu ilk kez gol sevinci yaşadı.

Bu sonuçla Göztepe 23 puanla dördüncü, Tuzlaspor ise 11 puanla on altıncı sırada yer aldı.

Maçtan dakikalar

16. dakikada Ogün'ün sağ kanattan ortasında ceza sahası içinde Tijanic'in kafa vuruşunda kaleci Ferhat sol direk dibinden topu çeldi.
41. dakikada Tijanic, soldan geliştirdiği atakta çaprazdan uzak köşeye vuruşunda meşin yuvarlak yan direğe çarpıp dışarı çıktı.
49. dakikada sağ taraftan kullanılan köşe vuruşunda penaltı noktasına açılan top karambolde sekip sol çapraza gitti. Yalçın'ın sağ köşeye vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. 1-0
64. dakikada Mamah'ın sol taraftan vuruşunda kalecinin çıkardığı topu Yalçın Kayan tamamladı ve meşin yuvarlak ağlarla buluştu. 2-0

Maçtan detaylar

Hakemler: Alpaslan Şen, Oğuz Terzi, Serdar Soydan
Göztepe: Mateusz Lis, Taha Altıkardeş, Tarkan Serbest, İsmail Köybaşı, Lasse Nielsen, Yalçın Kayan (Ümit Akdağ dk. 90+1), Doğan Erdoğan, David Tijanic (Celil Yüksel dk. 83), Ogün Bayrak (Fıratcan Üzüm dk. 83), Kenneth Mamah (Kubilay Kanatsızkuş dk. 90+4), Billel Messaoudi (Aliou Traore dk. 90+4)
Yedekler: Arda Özçimen, Yunus Emre Gedik, Atınç Nukan, Ali Dere, Ensar Aksakal
Teknik Direktör: Stanimir Stoilov
Tuzlaspor: Ferhat Kaplan, Bakhtiyar Hasanalizada, Gökhan Akkan (Ahmet Yazar dk. 72), Mehmet Taş (Hikmet Ciftci dk. 54), Adeniyi James, Muhammed Akarslan (Philip Awuku dk. 46), Mahamadou Ba, Sadık Baş, Mayingila Nzuzi Mata (Sekou Tidiany dk. 72), William Togui (Abdoulaye Yahaya dk. 72), Çağrı Giritlioğlu
Yedekler: Hurşit Görkem Demiryürek, Selim Ay, Halef Keklik, Umar Aminu, Mehmet Zahit Çınar
Teknik Direktör: Bekir İrtegün
GolLER: Yalçın Kayan (dk. 49 ve 64) (Göztepe)
Sarı kartlar: Mayingila Nzuzi Mata (Tuzlaspor), Billel Messaoudi, Doğan Erdoğan (Göztepe)

Stanimir Stoilov: “Varmak istediğimiz noktadan çok daha uzaktayız

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, “Oyuncularımı ve taraftarlarımızı tebrik ediyorum. İki mağlubiyet sonrası burada galibiyet almak gerçekten çok önemliydi. Oyun şeklimizde bazı değişiklikler yaptık. Önde agresif baskılı bir oyun oynadık. Zaten hedefimiz de buydu ve oyuncularımız da bunu yapmak için çalıştılar. Bu benim için önemliydi. Daha fazla rakibin sahasında pas yaparak, orada oynayarak istediklerimizi gerçekleştirmek istiyorduk.

Fakat şunu söyleyebilirim ki şu anda bizim varmak istediğimiz noktadan çok daha uzaktayız. Bizim Göztepe'yi layık gördüğümüz oyun tarzından daha çok uzaktayız. Çünkü Göztepe Süper Lig'e çıkmak istiyor. Bundan çok daha iyi bir oyun oynamamız gerekiyor ama bugün bu değişikliklerle çıktığımız ilk maç olduğu için ben yine herkesi tebrik ediyorum. Taraftarlarımızın daha kalabalık bir şekilde bizi desteklemek için bir sonraki maçlarda burada olmasını istiyorum” diye konuştu.

Bekir İrtegün: "Göztepe zorlu bir deplasman"

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Tuzlaspor Teknik Direktörü Bekir İrtegün ise, "Göztepe zorlu bir deplasman. Yeni teknik direktörleriyle coşkulu oynayacaklarını biliyorduk. İyi de başladılar maça. Aslında ilk yarı baskın olmalarına rağmen bizim birkaç pozisyonumuz var. Fena bir ilk yarı olmadı diye düşünüyoruz. İkinci yarı diziliş değişikliğine gittik çünkü çok fazla arkaya top kaçırdık ve oyunun yönünü çok değiştirince onu karşılamakta zorlandık biraz.

Bu anlamda bir değişiklik yaptık ama bu sefer duran toptan çok basit bir gol yedik. Geriye düşünce de çevirmek için gerekli hamleleri yaptık. Ama kalan dakikalarda sizin de izlediğiniz gibi ne yazık ki çeviremedik. Oyun olarak fena değildik zaman zaman topa sahip olduk. Deplasmanda girilebilecek pozisyonlara ikinci yarı birkaç tane girdik. Ama ne yazık ki değerlendiremedik. Göztepe'yi kutluyorum. Önümüzdeki Bandırma maçına bu maçtan çıkardığımız dersleri çıkarıp iyi hazırlanıp devam edeceğiz” diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler