Hatayspor, Süper Lig'e hazır mı?

28.06.2020 - 09:40 | Son Güncellenme: 28.06.2020 - 09:40

Hatayspor, Süper Lig'e hazır mı?

Hatayspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Radyospor'da yayınlanan Ajansspor Saati programında Emrah Karalinç ve Hasan Begdili'ye açıklamalarda bulundu. Altıparmak takımının ligdeki son durumu ve gelecek sezon planlaması hakkında bilgi verdi.

Ligin 30. haftasında oynanacak Balıkesirspor maçının final niteliğinde olduğunu ifade eden deneyimli teknik adam, "Balıkesirspor ile final maçımız var. Tamamen buna odaklandık" dedi.

TFF 1. Lig ve Süper Lig'deki koronavirüs vakaları hakkında değerlendirmelerde bulunan Mehmet Altıparmak, "Bizim bugüne kadar koronavirüs vakamız olmadı. Hatay şehrinde de koronavirüs vaka sayısı fazla çıkmadı. Tabii ki takımda bir tedirginlik var. Bununla yaşamaya alışacağız" şeklinde konuştu.

Hatayspor'un fizik durumunun iyi olduğunu ve İstanbulspor karşısında bunun ortaya çıktığını ifade eden deneyimli teknik direktör, "Fizik durumumuz beklediğimiz gibi. İstanbulspor maçında 60. dakikadan sonra gücümüz ortaya çıktı. 2-0'dan geri dönemezdik fizik durumumuz iyi olmasaydı. Hem fiziki hem de oyun üstünlüğümüz bize 1 puanı getirdi" ifadelerini kullandı.

"Bizim şampiyonluk golümüz oldu"

Akdeniz ekibi ligin 29. haftasında oynanan maçta son bölüme 2-1 mağlup girmişti. Mehmet Altıparmak savunma oyuncusu Soner Örnek'i son dakikalarda oyuna forvet olarak dahil etmiş ve deneyimli savunma oyuncusu takımına 1 puanı getiren golü kaydetmişti.

Soner Örnek'in forvet olarak oyuna dahil olması hakkında sorulan soruya cevap veren Altıparmak, "Biz çok fazla yan top çalışıyoruz. Bizim takımın hava üstünlüğü iyi oyuncularından biri Soner Örnek. Hava toplarında atacağımız bölgeye Soner'i sokmaya çalışıyoruz. Rakipler bize önlem alıyor böyle olunca alternatiflere yönelmek zorunda kalıyorsunuz. Biz maça başlamadan önce 3-4 tane alternatifimiz vardı. Bunları çok çalışıyoruz. İstanbulspor maçında da kapanan bir takım vardı. Biz de oyunu kanatlara yığmıştık. Hava toplarında en iyi oyuncu Soner olduğu için onu en uca aldık ve gerekeni yaptık. Bizim şampiyonluk golümüz oldu" ifadelerini kullandı.

Hatayspor, Süper Lig'e hazır mı?

'Hatayspor mali olarak Süper Lig'e hazır mı' şeklinde gelen soruyu yanıtlayan Mehmet Altıparmak, "Borcu olmayan bir kulüp olması büyük bir avantaj. Sadece bu sene oyunculara yapılacak ödemeler var. 53 yıllık özlemi giderme anlamında büyük bir sıkıntı yaşamayacak. Türkiye'deki her takımda para problemi var. Biz şu anda bunu en az hisseden takımız. Burada ödenecek paraların verileceğini düşünüyorum. Çünkü kulübün borcu yok. İstenen oyuncular olacak. Şampiyonluğu garantiledikten sonra çalışmalarımız başlayacak. Yönetimimiz de gerekli önlemleri alıyor" diyerek sözlerini noktaladı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler