Nihat Kahveci: "Cengiz Ünder hayal kırıklığı..."

Akın Ungan
12.11.2023 - 22:19 | Son Güncellenme: 12.11.2023 - 22:24

Süper Lig'de Adana Demispor ve Fenerbahçe 0-0 berabere kaldı. Nihat Kahveci, Fenerbahçe'ye transfer olan Cengiz Ünder için "hayal kırıklığı" dedi.

Nihat Kahveci: "Cengiz Ünder hayal kırıklığı..."

Süper Lig'in 12. haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Adana Demirspor ile 0-0 berabere kaldı. Mücadelenin ardından Sarı-Lacivertliler'in futbolunu NutSpor yorumcusu ve eski futbolcu Nihat Kahveci değerlendirdi. Fenerbahçe'nin oyununu öven Kahveci, sezon başında transfer edilen Cengiz Ünder'e ise eleştirilerde bulundu.

"Bir daha 0-0 bitmez"

Kahveci, "Bir deplasmanda oynanabilecek en iyi futbolu oynadı Fenerbahçe. Bir tek gol eksikti. Dzeko, Tadic, Szymanski hatta Samet pozisyona girdi. Kaleci Ertaç kalesinde devleşti. Bu maç bir daha oynansa 0-0 bitmez derim" ifadelerini kullandı.

"Bu futbolu beklemiyordum"

Fenerbahçe'den Adana Demirspor deplasmanında bu kadar iyi bir oyun beklemediğini ifade eden Kahveci, "Ben Fenerbahçe'nin bu futbolu deplasmanda oynayacağını, bu kadar pozisyona gireceğini tahmin etmezdim. Adana Demirspor güçlü bir ekip, zor yenilen bir takım ama onlara pozisyon da vermediler. Taraftar Trabzonspor mağlubiyetinin ardından bir reksiyon bekliyordu onu da verdiler. Tek eksik goldü" dedi.

İlgini Çekebilir
Rıdvan Dilmen: “Fenerbahçe'nin oynadığı oyunu çok beğendim"
Habere Git

"Dzeko sahanın her yerindeydi"

Nihat Kahveci, Fenerbahçe'nin hücum futbolunu şu sözlerde değerlendirdi: "İlk yarıda merkezden pas trafiğini iyi kapattılar. Amaç merkezde topu kapıp kaleye gitmekti. Onu da iyi yaptılar. Dzeko sadece 6-7 pozisyona girdi. Sahanın her yerindeydi. Sadece ikinci yarıda biraz düştü"

"Cengiz Ünder hayal kırıklığı"

Cengiz Ünder'in performansını eleştiren Kahveci, "Cengiz Ünder ne zaman oynamaya başlayacak merak ediyorum. Bugünkü performansı hayal kırıklığı. Çabukluğunu ve koordinasyonunu kaybetmiş, fiziği kötü durumda, ortaları bildiğimiz Cengiz ortaları değildi. Eski Cengiz nerede diye düşündüm. Böyle devam ederse forma şansı bulamayabilir" dedi.

Ertaç'a övgüler

Adana Demirspor kalecisi Ertaç Özbir'i öven Nihat Kahveci, "Ayağıyla iyi oyun kurdu. Çok sakindi. Arkaya atılan toplara da iyi müdahaleler yaptı. Takımına 'Rahat olun, ben bugün gol yemeyeceğim!' mesajını verdi" dedi.

Senin için hazırladığımız haberler