İngilizler İstanbul'daki finali istedi, UEFA'dan cevap geldi!

06.05.2021 - 15:22 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 15:39

İngiliz ekibi Aston Villa, Manchester City ile Chelsea arasındaki Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmak için UEFA'ya başvurdu. Organizasyon Türkiye'den alınıyor mu? İşte detaylar...

İngilizler İstanbul'daki finali istedi, UEFA'dan cevap geldi!

AJANSSPOR-HABER 

Şampiyonlar Ligi'nde Manchester City ile Chelsea takımları, 29 Mayıs tarihinde İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak dev finalde karşı karşıya gelecek. Organizasyonun Türkiye'den alınacağı iddia edilirken, İngiltere'den sürpriz bir girişim geldi. Detaylar haberde...

Aston Villa, Şampiyonlar Ligi finaline ev sahipliği yapmak istiyor

Sky Sports'un haberine göre; Devler Ligi finalinde iki İngiliz takımı karşılaşacak. Manchester City ile Chelsea arasındaki maçın İngiltere'de oynanması adına Aston Villa, UEFA ve FA'ya resmi bir başvuruda bulundu.

TFF, organizasyonun Türkiye'den alınacağı iddiasını yalanlamıştı

Türkiye Futbol Federasyonu, Şampiyonlar Ligi finalinin İstanbul'dan alınacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıklamıştı. TFF 1. Başkan Vekili Servet Yardımcı, konuyla ilgili olarak şu sözleri söyledi: 

Final daha önce planlandığı gibi İstanbul'da yapılacak. Organizasyonu en sağlıklı ve güvenli şekilde gerçekleştireceğiz. UEFA ile sürekli temas halindeyiz. Hazırlıklarımızı tamamladık. Şampiyonlar Ligi finalinin farklı bir ülkeye veya şehire alınması gibi bir durum söz konusu değil. Yurt dışında bu yönde çıkan haberler gerçeği yansıtmıyor."

İngiliz basını: Türkiye'ye seyahat konusunda şüpheler var

İngiliz basınında yer alan haberlerde, İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nın Türkiye Milli Takımı ve Karagümrük takımına ev sahipliği yaptığı hatırlatıldı. Ayrıca haberlerde, "Şu anda Türkiye'de Covid-19 önlemleri sebebiyle tam kapanma söz konusu. 2 İngiliz kulübünün seyahat etmek zorunda olmasıyla ilgili şüpheler var. Aston Villa, Villa Park'ı alternatif olarak sunduğunu bildirdi" ifadelerine yer verdi. 

UEFA'dan ilk açıklama geldi: Böyle bir plan yok

Bu gelişmenin ardından UEFA Medya Sorumlusu Pedro Pinto, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Pedro Pinto; "Şampiyonlar Ligi finalinin Birleşik Krallık'ta olma ihtimaline dair Ingiliz basınında spekülasyonlar görüyorum. UEFA'nın Finali istanbul'dan alma planı olmadığını söyleyebilirim" ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler