Chelsea'yi Satın Almak İçin Teklif Yapan Muhsin Bayrak Tarih Verdi

09.03.2022 - 12:56 | Son Güncellenme: 09.03.2022 - 14:15

Chelsea'yi için teklif yapan Türk iş insanı Muhsin Bayrak, satın almayla ilgili tarih verdi. Bayrak, hangi takımı tuttuğunu da açıkladı. İşte detaylar...

Chelsea'yi Satın Almak İçin Teklif Yapan Muhsin Bayrak Tarih Verdi

Türkiye'nin 3 günde en merak edilen insanı oldu. Dünya, Mutki aşireti lideri, iş insanı Muhsin Bayrak'ın Chelsea'yi alacağına dair iddiaları konuşuyor. 

Odatv'ye konuşan Muhsin Bayrak, görüşmelerin belli bir aşamaya geldiğini perşembe günü detaylarla ilgili Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na bildirim yapılacağını söyledi.

"Perşembe günü KAP'a bildirim yapılacak"

Hukuk ve finans departmanının perşembe günü heyet olarak karşılıklı olarak Londra'da görüşmelere başlayacağını ifadeden Bayrak, "Durum bu aşamada şu an. Perşembe günü arkadaşlar Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirim yapacak. Şu anda bir olumsuzluk gözükmüyor. Bu cesareti bir Türk'ün göstermesi Türkiye'yi dünyanın konuşması bunlar önemli şeyler. İnşallah dünya kamuoyu Chelsea'nin yüzde 90 bizde olduğunu söylüyor. Ve Roman Abramovich de o fikirde" dedi.

İlgini Çekebilir
Muhsin Bayrak kimdir, serveti ne kadar ve ne iş yapar?
Habere Git

Sağlam liman: Türkiye

Rus sermayesi için en sağlam limanın Türkiye olduğunu savunan Muhsin Bayrak şunları söyledi: 

"Türkiye neden bu kadar ön plana çıktı. Dünyada Rus sermayesinin en sağlam limanı Türkiye'dir. Bu satış olduğu zaman bu sermaye de Türkiye'de kalacak, Türkiye'ye gelecek. Bir iki tane dışarıda projelerimiz var. Onlar üzerinden flört var. Türkiye'de 2 şirket arasında flört olacak. Ve verilen para da Türkiye'de kalmış olacak. Sadece 680 milyon Sterlin bir borcu var o da 2 yıl karşılayacak şekilde sponsor gelirleri var biz onu üstleniyoruz. O borcu üstleniyoruz geri kalan paranın büyük kısmı Türkiye'de kalacak."

"Söylersek etik olmaz"

Teklifin bir konsorsiyumla beraber mi yapılacağı sorusuna Muhsin Bayrak şu cevabı verdi:  

"Bunu Perşembe'den sonra konuşuruz. Ama şimdi söylersek etik olmaz. Evet haber doğrudur, biz bunu belli bir aşamaya getirmişiz ama karşılıklı açıklamalarla karşı tarafın da rızasıyla bunu paylaşacağız. Bu insanların mal varlıklarına el konuluyor. Abramovich dışında bir çok iş insanın mal varlıkları donduruldu biliyorsunuz. Bu insanları da zora sokmayacak şekilde bir plan ortaya koyacağız."

Sarsmaz ve aksatmaz

İş insanı Muhsin Bayrak, servetiyle ilgili kamuoyundaki tartışmalara dair ise şunları kaydetti:  

"Ben Türküm 35 yıldır ticaret yapıyoruz. Beni az çok tanıyanlar bilir ben vizyoner bir işadamıyım. Böyle küçücük bir alana kapanıp ticaret yapan bir insan değilim. Globalde çok güçlüyüz. Bizim zaten bu parayı karşılayacak gücümüz olmasaydı zaten buna girişmezdik. Bizim ticaretimizi sarsacak ve aksatacak bir durum da olsaydı yine girmezdik. Ben 35 yıldır gece gündüz çalışıyorum. Şu an dünya bizi konuşuyor ben şu anda şantiyedeyim. Servet konusunda ise buyum var dersem etik olmaz ama gücümüz var bir sıkıntı olmaz bu konuda."

Fanatik Galatasaylı

Türkiye'deki tüm takımların kendisi için değerli olduğunu ama fanatik Galatasaraylı olduğunu kaydeden Muhsin Bayrak "Benim için Türkiye'deki tüm takımlar değerlidir ama fanatik bir Galatasaraylıyım. Chalsea'yi de takip etmeye başladım şimdi. Galatasaray maçlarına da fırsat buldukça giderim" şeklinde konuştu.

"Galatasaray'ı almayı düşünür müydünüz?" sorusuna ise Muhsin Bayrak şu yanıtı verdi: 

"Hiç düşünmedim bunu. Bu Chelsea çok büyük bir proje, Galatasaray zaten bizim. Biz eğer bunu Türkiye'ye kazandırırsak bu çok büyük bir iş olacak. Turizm patlayacak ticaret patlayacak. Şu anda 18 dilde, 3 günde milyarlarca insan Türkiye'yi tıklamış Muhsin Bayrak ve AB grubu tıklamış. Bu proje gerçekleştiği zaman ülkemiz için büyük bir iş olacak. En prestjli futbol takımıdır Chelsea dünyada. Zaten Galatasaray, Türkiye'deki takımlar bizimdir."

Chelsea için ne kadar teklif verildi?

Muhsin Bayrak, Chelsea için ne kadar teklif verdikleriyle ilgili ise "Onu söylemeyeyim bu süreci çok iyi yönetmek lazım yoksa biz kaybederiz. Türkiye'nin almamasını isteyen başka ülkeler de var. Bu biraz gizli kalsın Perşembe'ye kadar karşı tarafından rızasını alalım öyle söyleyelim" diye konuştu

İngiliz basınında yer alan 2.5 milyar sterlinlik teklif haberleriyle ilgili ise Muhsin Bayrak "O fiyatı İngiliz basınına biz vermedik. Bizim teklifimiz onun altında en azından onu söyleyeyim" diye ekledi. 

Senin için hazırladığımız haberler