Ormanspor'a 43 milyon

Eren Tuncay
05.08.2021 - 10:26 | Son Güncellenme: 05.08.2021 - 10:28

Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesindeki OGM Ormanspor, basketbola 40 milyon, hentbola 3 milyon lira bütçe ayıracak.

Ormanspor'a 43 milyon

AJANSSPOR - HABER

Türkiye'de bir çok kamu kurum ve kuruluşu, ya sponsorluk yoluyla ya da doğrudan kendi bünyesinde bir kulüp kurarak sporun içinde yer alıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Orman Genel Müdürlüğü'nün (OGM) kurduğu  Ormanspor da 1971 yılından bu yana sporu içinde yer alıyor. 'Sporun rengi beyaz, ormanın rengi yeşil' slognanıyla çalışan kulüp bünyesinde basketbol ve kayak takımları bulunuyor. Genç kategorisi de olan basketbolda kadın ve erkek takımları en üst liglere kadar çıktı.

Erkekler küme düştü

Kayaktaysa Erzurum, Kastamonu, Bolu ve Bursa'ta 4 ayrı takım kulüp kurulsa da Bolu ve Kastamonu şu an faal değil. Ayrıca OGM'ye bağlı Eskişehir Ormanspor Hentbol Takımı da mevcut.

OGM Ormanspor özellikle basketbolda çok faal ve bunun karşılığında da yüksek bütçeler ayırıyor. Erkek ve kadın takımlarına geride kalan sezonda yaklaşık 40 milyon lira harcandı. Buna karşın ING Erkekler Basketbol Süper Ligi'nde mücadele eden erkek takımı, küme düştü. Takım Nisan ayında düşmesi kesinleşen ilk ekip oldu.

Kadın takımıysa Kadınlar Basketbol Süper Ligi'nde normal sezonu 4. sırada bitirip çeyrek final oynadı. İki takıma yeni sezonda da yine 40 milyon liraya yakın bir bütçe ayrılması planlanıyor.

Hentbola yeni sezon için 3 milyon

OGM Eskişehir Bölge Müdürlüğü bünyesindeki Eskişehir Ormanspor Hentbol Takımı, geçen sezon şampiyon olarak Erkekler Hentbol Süper Ligi'ne yükseldi. Geçen sezon 1 milyon lira bütçesi olan takımın en üst ligdeki bütçesinin 3 milyon lira olması bekleniyor. Takım başarılı olmasına karşın geçen sezon oyunculara sigorta yapılmaması ve bedelsiz sözleşmeler yapılması hentbol dünyasının en çok konuştuğu konular arasında yer aldı.

Senin için hazırladığımız haberler