Roman Abramovich'in Chelsea'si için dört aday!

Feride Kara
03.03.2022 - 17:56 | Son Güncellenme: 03.03.2022 - 18:03

Premier Lig devi Chelsea'nin Rus milyarder sahibi Roman Abramovich'in kulübü satacağını açıklamasının ardından satın almak isteyen dört isim belli oldu.

Roman Abramovich'in Chelsea'si için dört aday!

Rusya-Ukrayna savaşının Avrupa futbolundaki en büyük etkilerinden birini Chelsea yaşadı. Chelsea'nin Rus milyarder sahibi Roman Abramovich kulübü satmaya karar verdiğini açıkladı. 

Abramovich'ten açıklama

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakınlığı ile bilinen Abramovich bu konuda açıklama yaptı. Abramovich "Chelsea'nin sahibi olmamla ilgili olarak son günlerde medyada çıkan spekülasyonlara yanıt vermek istiyorum. Daha önce de belirttiğim gibi, her zaman kulübün çıkarlarına göre hareket ettim ve buna göre kararlar aldım. Mevcut durumda kulübün, taraftarların, personellerin, sponsorların ve kulüp ortaklarının çıkarına olduğuna inandığım kararı verdim ve kulübü satışa çıkardım" demişti. 

İlgini Çekebilir
Chelsea el mi değiştiriyor? Teklif ortaya çıktı
Habere Git

4 isim öne çıktı

Chelsea'yi satın alması muhtemel 4 milyarderi İngiliz The Sun Gazetesi yazdı. Ünlü iş adamları Sir Jim Ratcliffe, Todd Boehly, Hansjorg Wyss ve Stephen Ross'un Chelsea'yi satın almak için en güçlü adaylar olduğu belirtildi. Adaylardan Hansjörg Wyss, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Abramovich'in satın alması için Chelsea'yi kendisine teklif ettiğini açıkladı. Abramovich Chelsea'nin satışından elde edeceği tüm geliri Ukrayna'da savaştan etkilenen insanlar için bağışlayacağını duyurmuştu.

Senin için hazırladığımız haberler