Süper Chelsea... 'Sarı denizaltı'yı penaltılarda kaptan batırdı!

11.08.2021 - 23:49 | Son Güncellenme: 12.08.2021 - 01:05

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea, UEFA Süper Kupa finalinde Villarreal’i penaltılarla devirerek Avrupa’nın en büyük kupasını da müzesine götürdü.

Süper Chelsea... 'Sarı denizaltı'yı penaltılarda kaptan batırdı!

AJANSSPOR-HABER

Avrupa’nın en büyüğü Chelsea. Geçen sezonun Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea ile UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan Villarreal, UEFA Süper Kupa finalinde karşı karşıya geldi. İrlanda’nın başkenti Dublin’de oynanan maçı penaltılar sonunda 7-6 kazanan Chelsea, Süper Kupa’nın da sahibi oldu.

Ziyech golü atıp çıktı

Mücadeleye hızlı başlayan İngiliz temsilcisi 27. dakikada Hakim Ziyech’in attığı golle öne geçti. Chelsea'de sakatlanan Ziyech, 43. dakikada yerini Pulisic'e bıraktı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.   

Finallerin golcüsü Moreno

Villarreal aradığı beraberlik golüne İspanya Milli Takımı’nın oyuncusu Gerard Moreno ile 73. dakikada ulaştı. Aynı futbolcu Manchester United’a karşı kazandıkları Avrupa Ligi finalinde de ağları havalandırmıştı. 

Tuchel penaltılar için kaleci değiştirdi

Kalan bölümde başka gol olmayınca önce normal süre ardından da uzatma devreleri 1-1 eşitlikle sonuçlandı. Bu arada Chelsea Teknilk Direktörü Thomas Tuchel'in 119'uncu dakikada, kaleci Édouard Mendy'i oyundan çıkarıp penaltılar için güvendiği Kepa Arrizabalaga'yı oyuna alması dikkat çekti. 

Kaptan Raul Albiol son penaltıyı atamadı

Seri penaltılarda rakibine 6-5, toplam skorda da 7-6 üstünlük sağlayan Chelsea kupanın sahibi oldu. Villarreal'de Mandi ve kaptan Raul Albiol penaltı kaçırırken, İngiliz temsilcisi tek fireyi ilk atışı kullanan Kai Havertz ile verdi. 

Tuchel’den 3 final, 2 kupa

Bu sonuçla Chelsea, Thomas Tuchel’in göreve geldiği ocak ayından bu yana ikinci Avrupa kupasını kaldırmayı başardı. Alman teknik adamla büyük çıkış yakalayan Maviler daha önce Manchester City’yi 1-0 yenerek Şampiyonlar Ligi’nde mutlu sona ulaşmıştı. Chelsea, İngiltere Lig Kupası’nı ise Leicester City’ye karşı finalde kaybetti. 

Chelsea, 1998'den sonra tarihinde ikinci kez Süper Kupa'yı müzesine götürdü.

Senin için hazırladığımız haberler