TFF kararını açıkladı: Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası...

İsa Kethüda
07.05.2021 - 12:01 | Son Güncellenme: 07.05.2021 - 16:07

Türkiye Futbol Federasyonu, Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe müsabakasında kural hatası olmadığına karar verdi. İşte detaylar...

TFF kararını açıkladı: Alanyaspor-Fenerbahçe maçında kural hatası...

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe müsabakasında kural hatası olmadığına karar verdiğini duyurdu.

TFF, 'kural hatası' yok dedi


TFF'den yapılan açıklamada, "Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu bugün Riva’da yaptığı toplantıda Fenerbahçe A.Ş. Kulübü’nün 29.04.2021 tarihinde oynanan Aytemiz Alanyaspor-Fenerbahçe A.Ş. müsabakasına ilişkin kural hatası itirazını değerlendirmiştir.

Yapılan inceleme sonucunda söz konusu müsabakada kural hatası olmadığına karar verilmiştir" ifadelerine yer verildi. 

Ne olmuştu?


Süper Lig'in 38. haftasında Fenerbahçe, Alanyaspor ile deplasmanda golsüz berabere kaldığı mücadelenin ardından, 'kural hatası' olduğu gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) 'tekrar' başvurusunda bulunmuştu. 

Tartışma yaratan pozisyon neydi?

Alanyaspor savunma oyuncusu Steven Caulker, Mesut Özil'in pasında topa doğru yönelen Valencia’yı düşürdü. Bu düşüş maçı yöneten hakem Yaşar Kemal Uğurlu tarafından penaltı olarak değerlendirdi. Ancak Mesut’un pas için topa dokunduğu anda Valencia’nın ofsayt durumunda olduğunun VAR görevinde bulunan Halil Umut Meler tarafından tespit edilmesi sonrası penaltı iptal edilerek oyun Alanyaspor lehine endirekt serbest vuruş ile yeniden başladı.

Fenerbahçe derbi öncesi istemişti

 

Fenerbahçe yöneticilerinden Alper Pirşen, dün Hürriyet gazetesine verdiği röportajda, Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) çağrı yaparak, başvurularının yarınki Galatasaray-Beşiktaş derbisinden önce cevaplandırılmasını istemişti. Ve TFF de kararını bugün verdi. Ama sarı lacivertlilerin beklediği kural hatası kararı çıkmadı. Fenerbahçe, geçen sezon da yine Aytemiz Alanyaspor maçında kural hatası olduğu gerekçesiyle TFF'ye başvurmuş ve yine ret cevabı almıştı. TFF, geçen sezon Beşiktaş'ın Göztepe maçında kural hatası olduğu iddiasına da olumsuz yanıt vermişti.

Senin için hazırladığımız haberler