Avrupa futbolunun paydaşları buluşuyor. İstanbul’da iki toplantı

Orhan Gülek
08.04.2024 - 13:56 | Son Güncellenme: 08.04.2024 - 14:02

Türk Futbolu, sorunların zirve yaptığı bir dönemden geçerken Avrupa futbolunu çok yakından ilgilendiren iki önemli toplantı İstanbul’da gerçekleştirilecek.

Avrupa futbolunun paydaşları buluşuyor. İstanbul’da iki toplantı

Hüseyin ÖZKÖK - AJANSSPOR

Türk Futbolu, sorunların zirve yaptığı bir dönemden geçerken Avrupa futbolunu çok yakından ilgilendiren iki önemli toplantı İstanbul’da gerçekleştirilecek. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin 18 Temmuz günü seçimli genel kurul toplantısı yapılması kararını aldıklarını açıklamasının ardından yapılacak toplantıların ilki 15 Nisan Pazartesi günü Türkiye Futbol Federasyonu Riva tesislerinde yapılacak.

Düzenli olarak her yıl gerçekleştiriliyor

TFF, Kulüpler Birliği Vakfı (KBV), Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD), UEFA, Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) ve Uluslararası Oyuncular Sendikası (FIFPRO) gibi Avrupa Futbolunun paydaşlarını bir araya getirecek buluşma, düzenli olarak her yıl gerçekleştiriliyor. Profesyonel yöneticiler düzeyinde katılımla düzenlenecek toplantıda futbolcu hakları, sözleşme hukuku, oyuncu sağlığı, kulüplerin sorunları gibi çeşitli konular ele alınacak. 

Bu toplantının ardından 18 Nisan Perşembe günü ise başkanlık görevini UEFA İcra Kurulu Üyesi Servet Yardımcı’nın yürüttüğü UEFA Ulusal Federasyonlar Komitesi üyeleri İstanbul’da bir otelin toplantı salonunda bir araya gelecek. 

UEFA ile üye federasyonlar arasındaki ilişkileri düzenleyen Ulusal Federasyonlar Komitesi, şu konularda faaliyet gösteriyor;

  • UEFA'nın üye federasyonlarla ilişkilerinin geliştirilmesi;
  • UEFA üye federasyonları içindeki veya arasındaki sorunlar;
  • UEFA üyeliğine yönelik başvurularla ilgili sorunlar;
  • Siyasi makamlarla iş birliği ve ayrıca yersiz siyasi veya diğer müdahale durumları;

Ortaya çıkan sorunlara çözüm aranacak

  • Talep üzerine UEFA üyesi federasyonlara iç organizasyonlarıyla ilgili konularda tavsiye ve yardım;
  • Diğer kuruluşlarla iş birliği içinde, UEFA üyesi federasyonlar bünyesinde yönetim standartlarını iyileştirmek için tasarlanmış çalıştay ve seminerlerin düzenlenmesi;
  • İstisnai durumlardan etkilenen üye birliklerde ortaya çıkan sorunların çözümü amacıyla alınacak tedbirlere ilişkin kararlar;
  • UEFA üyesi federasyonların ihtiyaçlarının ve Üst Yönetici Programı gibi bu konuda uygulanacak stratejilerin yanı sıra portföy sahiplerinin İcra Komitesine önerilerinin dikkate alınması.

Çeşitli UEFA üyesi ülkelerden 1 başkan, 2 başkan vekili, 4 başkan yardımcısı ve 20 üyenin yer aldığı komitenin toplantısı 1 gün sürecek.

Senin için hazırladığımız haberler