Beşiktaş ve Bandırmaspor Türkiye Kupası’nda eşleşirse ne olacak?

Ali Bozkurt
06.12.2023 - 16:31 | Son Güncellenme: 06.12.2023 - 17:05

Beşiktaş'ın yeni Başkanı Hasan Arat'ın yönetim kurulunda Bandırmaspor Başkanı Onur Göçmez de yer aldı. Peki iki takım Türkiye Kupası'nda karşı karşıya gelirse ne olacak?

Beşiktaş ve Bandırmaspor Türkiye Kupası’nda eşleşirse ne olacak?

Hüseyin ÖZKÖK – AJANSSPOR

"Bandırmaspor başkanıyım ancak Beşiktaşlı kimliğimi hiçbir zaman saklamadım. Bandırma benim memleketim, bizim iyi yerlere gelmemize vesile olan vefâmın olduğu bir yer, buraya vefa borcum var. Beşiktaş ise çocukluk aşkım. Beşiktaş'a başkan olmak gibi yönetici olmak gibi bir hayalim var. Her şeyin bir zamanı var." Bu sözler 28 Eylül 2023 günü Radyospor’da Salim Manav’ın yayınına katılan ve Beşiktaş Jimnastik Kulübü’nün geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimli genel kurulunda başkan seçilen Hasan Arat’ın yönetiminde yer alan Onur Göçmez’e ait. 

Peki bir kişi iki spor kulübünün yönetiminde bulunabilir mi?

7505 sayılı Spor Kulüpleri ve Spor Federasyonları Kanunu’nun 16/4 Maddesi bu konu ile ilgili şöyle bir hüküm vermiş “(4) Spor kulübü ve spor anonim şirketi yönetiminde yer alanlar aynı spor dalında ve aynı ligde faaliyet gösteren başka bir spor kulübü veya spor anonim şirketinin yönetiminde aynı anda görev alamazlar.”

Bu kanun bize Onur Göçmez’in Bandırmaspor 1. Lig’de yer aldığı için Baandırmaspor’dan istifa etmesi gerekmediğini söylüyor. Burası tamam.

Ama Türkiye Kupası...

Ancak kanun bu maddesi açıklanmaya muhtaç bir soruyu cevaplamıyor. Beşiktaş ve Bandırmaspor Türkiye Kupası’nda 5. Turdan itibaren aynı organizasyon içinde yer alacaklar. Aynı ligde bulunmayı yasaklayan kanun kupa organizasyonunda birlikte bulunmalarına bir anlamda onay mı veriyor? Bu iki kulüp kupada eşleşirse hatta belki yarı finalde eşleşip iki maç oynamak durumunda kalırlarsa ne olacak? Çünkü öyle bir durumda ortaya ciddi bir çıkar çatışması çıkacak. 

TFF'nin cevap vermesi gerekiyor...

Bu durumda TFF kura çekiminde bu çıkar çatışmasını dikkate alıp iki takımı UEFA’nın siyasi nedenlerle bazı takımları eşleştirmemesine benzer şekilde eşleşmelerinin önüne mi geçecek? TFF’nin bu soruların cevabını biran önce vermesi gerekiyor. 

Bandırmaspor bir üst tura çıktı

Bandırmaspor, bugün oynanan dördüncü tur maçında Somaspor'u 3-1 mağlup ederek adını beşinci tura yazdırdı. Beşiktaş'ta tura 5. turdan başlayacak. 

Senin için hazırladığımız haberler