Transfer haberleri: Chelsea, Caicedo'yu kaptı; 2. rekoru kırdı

İsmail Keles
14.08.2023 - 11:50 | Son Güncellenme: 14.08.2023 - 12:05

Chelsea, daha önce Liverpool'la anlaşan Moises Caicedo için Brighton'la 115 milyon Sterlin'lik anlaşmaya vardı, İngiltere rekoru geldi.

Transfer haberleri: Chelsea, Caicedo'yu kaptı; 2. rekoru kırdı

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Chelsea, Moises Caicedo'nun transferi için Brighton'la anlaştı. Londra ekibi, 21 yaşındaki oyuncu için 115 milyon Sterlin ödemeyi kabul etti. Bu rakam İngiltere futbol tarihinin en pahalı transeri oldu. 

Chelsea'nin 2023'teki ikinci rekoru

Daha önce Liverpool ile anlaşan Ekvadorlu oyuncu, Chelsea'nin 2023'teki ikinci rekoru oldu. Mavi-Beyazlılar, Ocak ayında Enzo Fernandez'i 107 milyon Sterlin'e kadrosuna katmış ve rekor kırmıştı.

Luton Town ile oynanan maç öncesi Brighton kadrosunda yer almayan Caicedo, sağlık kontrolünden geçtikten sonra imzayı atacak. Chelsea'nin bonservis bedeli olarak 100 milyon Sterlin'e anlaştığı ancak bonusların kolaylıkla 115 milyon Sterlin'i bulacağı bildirildi. 

İlgini Çekebilir
Işık doğudan yükselir ancak; İngiltere’deki "parlak"lık göz kamaştırıyor!
Habere Git

Liverpool'a çalım

Brighton, bu yaz Caicedo için 100 milyon Sterlin bir ücret belirlemiş; kimsenin bu rakama çıkmayacağı düşünülmüştü. Ancak Chelsea daha önce Ekvadorlu oyuncu için 80 milyon Sterlin teklif yaptı. Son olarak Liverpool, 111 milyon Sterlin ile akıllı transferlerle dikkat çeken Brighton'la anlaşmıştı. Oyuncunun Liverpool'u istememesi üzerine Chelsea tekrar devreye girdi ve transferi bitirdi.

Chelsea'nin sekizinci transferi
Caicedo; Axel Disasi, Christopher Nkunku, Nicolas Jackson, Lesley Ugochukwu, Angelo Gabriel, Robert Sanchez ve Diego Moreira'nın ardından Chelsea'nin bu yaz yaptığı sekizinci transfer oldu.

Pochettino sonrası Chelsea'de revizyon

Geçen sezonu 12. sırada tamamlayan Chelsea'de, yeni teknik direktör Mauricio Pochettino kadroyu yenilemek ve güçlendirmek için harekete geçmiş; Mateo Kovacic, Edouard Mendy, Kalidou Koulibaly, N'Golo Kante, Mason Mount, Kai Havertz, Christian Pulisic, Ruben Loftus-Cheek, Ethan Ampadu, Pierre Emerick-Aubameyang, Abdul Rahman Baba ve eski kaptan Cesar Azpilicueta ile de yollar ayrılmıştı. 

Senin için hazırladığımız haberler