Cristiano Ronaldo'nun Carlo Ancelotti ile tartışması!

Cem Ergün
08.04.2024 - 10:36 | Son Güncellenme: 08.04.2024 - 10:59

Bir dönem Real Madrid forması giyen Cristiano Ronaldo ve İspanyol ekibinin teknik direktörü Carlo Ancelotti arasında yaşanan tartışma ortaya çıktı. İşte detaylar...

Cristiano Ronaldo'nun Carlo Ancelotti ile tartışması!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

İngiliz basınında SunSport, İtalyan teknik direktör Carlo Ancelotti'nin Chelsea, Paris Saint-Germain ve Real Madrid'i çalıştırdığı dönemlerde yardımcı antrenörü olan Paul Clement ile özel bir röportaj gerçekleştirdi. Clement, Ancelotti'nin bir önceki Madrid döneminde takımın yıldızı Cristiano Ronaldo ile olan tartışmasını açıkladı.

Ancelotti'nin bir önceki Real Madrid dönemi

Milli futbolcumuz Arda Güler'in de formasını giydiği Real Madrid'in deneyimli çalıştırıcısı Carlo Ancelotti, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında da İspanyol ekibinin başındaydı. Ancelotti o dönem 119 maçta takımın başında yer alırken, 89 galibiyet, 14 beraberlik ve 16 mağlubiyet aldı. Ancelotti liderliğindeki Real Madrid o dönem rakip fileleri 322 kez havalandırırken, kalesinde de 103 gol gördü.

2 sezona 4 kupa sığdırdı

Carlo Ancelotti o dönem Real Madrid'de Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos ve Angel Di Maria gibi yıldız isimlerle çalıştı. Ancelotti ve öğrencileri 2013-14 sezonunda Şampiyonlar Ligi ve İspanya Kral Kupası, 2014-15 sezonunda ise Kulüpler Dünya Kupası ve UEFA Süper Kupa şampiyonluğu elde etti.

"Cristiano ile tartıştı"

Carlo Ancelotti'nin Real Madrid'deki yardımcı antrenörü Paul Clement, İtalyan teknik adam ve Cristiano Ronaldo arasındaki taktiksel tartışmayı şu sözlerle anlattı: "Real Madrid'de Carlo'nun forvet olarak Cristiano Ronaldo'yla ilgili bir fikri vardı, bu yüzden geri adım atmak zorunda kalmadı. Cristiano ile tartıştı. Kimin solda oynamayı tercih ettiğini ona (Cristiano Ronaldo) söyleyen oydu... Carlo kendisini rahat hissetmesi gerektiğini biliyordu, bu yüzden hücum ettiğimiz zamanlar için iki sistemi birleştirdi: Ronaldo solda olmak üzere 4-3-3 ve ardından biz savunma yaparken Ronaldo'nun önde olduğu 4-4-2."

Senin için hazırladığımız haberler