Kevin De Bruyne Bir Finale Daha Devam Edemedi

Akın Ungan
10.06.2023 - 22:48 | Son Güncellenme: 11.06.2023 - 00:54

İstanbul'da oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Inter ile karşılaşan Manchester City'de Kevin De Bruyne sakatlanarak oyundan çıktı. De Bruyne Chelsea finalinde de sakatlanmıştı.

Kevin De Bruyne Bir Finale Daha Devam Edemedi

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde finale gelindi. İstanbul'da oynanan dev maçta Manchester City ile Inter karşı karşıya geldi. City, mücadelenin 36. dakikasında oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldı.

İstanbul'da büyük şok

İngiltere Premier Lig'i son yıllarda domine ederek büyük başarılara imza atan Manchester City, hocası Pep Guardiola ile UEFA Şampiyonlar Ligi'ne de uzanmak istiyor. Birçok otoriteye göre Pep'in City ile koleksiyonuna bir Şampiyonlar Ligi kupası eklemeyi hak ettiği düşünülürken, İstanbul'da büyük bir şok yaşandı.

City, beynini kaybetti

Finale kalarak kupanın kulbundan tutmayı başaran Manchester City, en önemli oyuncusunu kaybetti. City'nin beyni Kevin De Bruyne sakatlandı. Topsuz alanda kendini yere bırakan De Bruyne, ilk etapta oyuna devam etmek istedi. Ağrıya dayanamayan yıldız oyuncu, 36. dakikada yerini Foden'a bıraktı.

İlgini Çekebilir
Aguero'nun yardımına Gökhan Gönül koştu! 20 milyon...
Habere Git

Final şanssızlığı tekrar etti

Manchester City'nin yıldız orta sahası Kevin De Bruyne, İstanbul'da 36 dakika sahada kalabildi. Belçikalı futbolcu oyundan çıkarken akıllara 2021 yılında Portekiz'de oynanan final geldi. De Bruyne, Chelsea'ye karşı çıktığı Şampiyonlar Ligi finalinde de oyunu tamamlayamamıştı.

Gözyaşlarıyla çıktı

Kevin De Bruyne, Havertz'in bulduğu golle Chelsea'nin 1-0'lık üstünlüğü devam ederken sakatlık yaşamış ve 60. dakikada kenara gelmek zorunda kalmıştı. Yerini Gabriel Jesus'a bırakan yıldız oyuncu, oyundan çıkarken gözyaşlarına hakim olamadı.

"Bu inanılmaz"

Maç sonu bir açıklama yapan yıldız oyuncu, "Takım yeterince iyiydi ve kazandık. Bunun için çok uzun zamandır çalışıyorduk, bu inanılmaz" ifadelerini kullandı.

Kevin De Bruyne'nin bu sezonki performansı

Bu sezon Manchester City formasıyla 48 resmi müsabakada görev alan Kevin De Bruyne, 10 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 31 yaşındaki on numara, 31 defa takım arkadaşlarına gol pası verdi.

Senin için hazırladığımız haberler