Michy Batshuayi Premier Lig'de kalıyor

22.06.2022 - 10:10 | Son Güncellenme: 22.06.2022 - 10:21

Geçtiğimiz sezonu Beşiktaş'ta kiralık olarak geçiren Chelsea'nin 28 yaşındaki Belçikalı golcüsü Michy Batshuayi'nin yeni adresi belli oldu. Detaylar haberimizde...

Michy Batshuayi Premier Lig'de kalıyor

Beşiktaş'ın geçtiğimiz sezon Chelsea'den 1 yıllığına kiralık olarak kadrosuna kattığı, zaman zaman büyük eleştiriler alsa da sezonu 14 gol ve 5 asistle tamamlayan Michy Batshuayi'nin yeni sezondaki adresi belli oldu.

Beşiktaş ile sözleşmesi sona erdikten sonra bonservisinin elinde olduğu Chelsea'ye geri dönen 28 yaşındaki golcü futbolcunun yeni sezon için iki opsiyonu bulunuyor.

Leeds ve Brighton istiyor

Fanatik'te yer alan habere göre; İspanyol basını, golcü futbolcu için Leeds United'ın devrede olduğunu ve bu transferde ciddi olduğunu yazdı. Bu konuda önümüzdeki günlerde Leeds'in bir hamle yapması bekleniyor. Öte yandan Ada basınındaki haberlerde ise Michy Batshuayi'ye ilgi gösteren tek kulüp şu an için Brighton.

İlgini Çekebilir
Başkan açıkladı! Beşiktaş forvet transferinde gaza bastı
Habere Git

150 bin Euro'ya Beşiktaş'a gelmişti

Michy Batshuayi için Chelsea, Beşiktaş'tan 150 bin Euro almıştı. Yıldız futbolcu 3 milyon 165 bin Euro kazandı. Batshuayi, geçen sezon siyah-beyazlı formayla 42 maçta 3155 dakika süre aldı ve 14 gol, 5 asistlik performans sergiledi.

Değeri 4 sezonda 30 milyon Euro azaldı

Sadece 4 sezon önce 40 milyon Euro değer biçilen Michy Batshuayi, kariyerinde geriye gitti. Şu anda 28 yaşında olan ve kendisinden beklenen büyük patlamayı yapamayan futbolcuya Transfermark verilerine göre; 10 milyon Euro değer biçiliyor.

Chelsea sürekli kiraladı

Kariyerine Standard Liege'de başlayan Michy Batshuayi, 2014-15 sezonunda Marsilya'ya giderek kariyerinde yeni bir sayfa açmıştı. Fransız ekibinde özellikle 2015-16 sezonunda 50 maçta 23 gol 9 asist yaptıktan sonra Chelsea'ya transfer olan golcü isim, Ada ekibinin sürekli kiraladığı bir oyuncu oldu.

Belçikalı yıldız, Alman ekibi Borussia Dortmund ve İspanyol temsilcisi Valencia ve Crystal Palace'a kiralanmıştı.

Milli formayla 45 maçta 25 gol

Belçika Milli Takımı'nın önemli oyuncuları arasında yer alan Batshuayi, milli formayı 45 kez giyerken 25 gol ve 5 asistlik katkı verdi.

Senin için hazırladığımız haberler