Türkiye Kupası Finali | Fenerbahçe-Başakşehir Maçı İlk 11'leri!

Orhan Gülek
11.06.2023 - 08:18 | Son Güncellenme: 11.06.2023 - 19:50

Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geliyor. İşte Fenerbahçe-Başakşehir'in 11'i ve maçın saati, kanalı...

Türkiye Kupası Finali | Fenerbahçe-Başakşehir Maçı İlk 11'leri!

AJANSSPOR - HABER

Süper Lig'de şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası finalinde Emre Belözoğlu'lu Başakşehir ile kozlarını paylaşacak. 

İzmir'de oynanacak olan dev mücadelede bir yanda 10 yıldır kupa kaldırmaya hasret Fenerbahçe, diğer tarafta kariyerinin ilk kupa zaferini yaşamak isteyen Emre Belözoğlu liderliğindeki Başakşehir...

Kanarya'da 4 eksik var!

Fenerbahçe, final karşılaşmasında 4 oyuncusundan yararlanamayacak. Sarı-lacivertlilerde düğünleri olması gerekçesiyle Joshua King ile Miguel Crespo zorlu finalde yer almayacak.

Sakatlığı bulunan Lincoln Henrique'nin yanı sıra tedavisine devam edilen Altay Bayındır da Başakşehir'e karşı forma giyemeyecek.

Boz Baykuşlar'da 7 eksik

Emre Belözoğlu, dev karşılaşmada Sysyz, Mahmut, Okaka, Aleksic, Ömer Ali ve Karzev’den faydalanamayacak. Genç Efe Koyuncu da forma giyemeyecek. Turuncu Lacivertliler’in son maçında hafif sakatlık yaşayan Deniz Türüç’ün ise durumu iyi.

İlgini Çekebilir
Parke karıştı! Ergin Ataman ile Fenerbahçeli yöneticiler tartıştı
Habere Git

11'ler belli oldu 

  • Fenerbahçe: İrfan Can Eğribayat, Peres, Szalai, Serdar, Ferdi, Zajc, Arão, İrfan Can Kahveci, Arda, Batshuayi, Valencia

  • Başakşehir: Muhammed, Caner, Touba, Duarte, Ömer Ali, Berkay, Biglia, Serdar, Deniz, Keny, Figueiredo

Lig'in gol kralı son maçına çıkacak

Fenerbahçe’de Alex’in 28 gollük en fazla gol atan yabancı rekorunu kıran, Aykut Kocaman’ın 29 gollük rekorunu egale eden, ayrıca bu sezon "Gol Kralı" unvanını da açık ara kazanan Enner Valencia, kupa ile veda etmek istiyor.

Sezon sonunda biten sözleşmesi için Fenerbahçe yönetiminin masaya henüz davet etmediği Ekvador Milli Takım kaptanı, “Fenerbahçe forması ile çıkacağım son maçımda gol atıp, Türkiye Kupası’nın kazanılması için büyük çaba harcayacağım” ifadelerini kullandı.

Başakşehir'de hedef Avrupa

Başakşehir, Türkiye Kupası'nda şampiyon olması durumunda Avrupa kupalarına gidecek.

Spor Toto Süper Lig'i 2. bitiren Fenerbahçe, yeni sezonda Türkiye'yi UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde temsil edecek. Ligi 5. sırada tamamlayan turuncu-lacivertliler ise Avrupa vizesi alamadı.

Başakşehir, Türkiye Kupası'nda şampiyon olması durumunda UEFA Avrupa Konferans Ligi'ne gidecek. Aksi durumda ise hak lig dördüncüsü Adana Demirspor'a geçecek.

İlgini Çekebilir
Emre Belözoğlu'ndan final yorumu! "Ben ekmek yediğim yerde her zaman karşılığını verdim"
Habere Git

İşte Türkiye Kupası Finali Fenerbahçe-Başakşehir maçının saati ve kanalı

Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Fenerbahçe-Başakşehir finali bugün (11 Haziran Pazar) İzmir Gürsel Aksel Stadı'nda saat 20:45'te oynanacak. Atilla Karaoğlan'ın düdük çalacağı müsabaka ATV'den canlı yayımlanacak.

Senin için hazırladığımız haberler