Fenerbahçe derken ters köşe! Giroud sürprizi

04.06.2021 - 18:33 | Son Güncellenme: 04.06.2021 - 20:15

Adı uzun süredir Fenerbahçe’nin transfer gündeminden düşmeyen Olivier Giroud için kulübü Chelsea’den beklenmeyen bir açıklama geldi. İşte detaylar...

 Fenerbahçe derken ters köşe! Giroud sürprizi

AJANSSPOR-HABER

Fenerbahçe’ye Olivier Giroud’dan kötü haber. Sarı-lacivertlilerin dünyaca ünlü forveti eski takım arkadaşı Mesut Özil aracılığıyla ikna etmeye çalıştığı söyleniyordu. Ancak Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Fransız golcünün sözleşmesinin uzatıldığını duyurdu. 

Giroud bir yıl daha Chelsea'de

İngiliz kulübünün resmi sitesinden yapılan paylaşıma göre, Giroud’nun sözleşmesindeki opsiyon kullanıldı. 3.5 sezondur Maviler’in formasını giyen 34 yaşındaki yıldızın böylece bir sezon daha takımda kalacağı bildirildi.   

Chelsea'den Giroud açıklaması

Son Şampiyonlar Ligi kupasının sahibi Chelsea’nin açıklamasında şu ifadeler dikkat çekti: “Arsenal'den geldiğinden beri Giroud, Maviler’in üç büyük kupa kazanmasına ve 2018'de Fransa ile Dünya Kupası zaferi elde etmesine yardımcı oldu. 

Atletico Madrid'e attığı gol unutulmadı

Kulüp adına bu sezon yarım düzine de dahil olmak üzere 32 golü var. Şampiyonlar Ligi'nde, en çok gol atan oyuncu oldu. Bu sezon en çarpıcı katkısı ise son 16'da Atletico Madrid'e karşı kafa vuruşuyla hayati bir deplasman golü atarken geldi.”

Chelsea'de formayı kaybetmişti

Olivier Giroud’nun adı transferde Fenerbahçe’nin yanı sıra Avrupa’nın diğer büyük kulüpleri ile de geçiyordu. Timo Werner’in gelişiyle oynadığı süre azalan ve takımdan ayrılmasına kesin gözüyle bakılan Giroud konusunda alınan bu karar birçok futbolsever için de sürpriz oldu.

Chelsea Tuchel ile de uzattı

Öte yandan Chelsea, takımı Şampiyonlar Ligi şampiyon yapan teknik direktör Thomas Tuchel'in sözleşmesini de 2024'e kadar uzatmıştı. Giroud'nun, Alman çalıştırıcının isteğiyle takımda kaldığı tahmin ediliyor.  

Senin için hazırladığımız haberler