Fenerbahçe - Trabzonspor: 2-3 (Maç sonucu - yazılı özet)

Akın Ungan
04.11.2023 - 21:15 | Son Güncellenme: 05.11.2023 - 15:45

Trabzonspor, Fenerbahçe'nin hem 19 maçlık galibiyet serisine hem de Kadıköy'de rakibine karşı ligde 26 yıllık kazanmama serisine son verdi. İşte maçın özeti ve golleri...

Fenerbahçe - Trabzonspor: 2-3 (Maç sonucu - yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Süper Lig ve Avrupa'da çıktığı 19 maçı da kazanarak sezona giriş yapan Fenerbahçe'nin muhteşem serisini Trabzonspor, 3-2'lik galibiyetle bitirdi. Fırtına, Fenerbahçe'nin Kadıköy'de lig mücadelesinde kendisine yenilmeme serisini de noktaladı. Bordo Mavililer'in çifte serisini bitirdiği Sar Lacivertliler'i liderlikten ederken Galatasaray da ilk kez 1 puan farkla zirveyi ele geçirdi.

5 gole sahne olan mücadelede Trabzonspor, Onuachu'nun 10. dakikada attığı golle ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Konuk ikinci yarıya da golle başladı. 46'da Berat Özdemir 2-0 yaptı. Bir dakika sonra Nicolas Pepe skoru 3-0'a taşıdı. Fenerbahçe adeta şoke oldu ama maçtan kopmadı.

61'de Tadic durumu 3-1'e getirdi. 78'de İsmail Yüksek ikinci sarıdan kırmızı kart görünce Fenerbahçe 10 kişi kaldı. 90'da Tadic bir kez daha penaltı noktasına geldi. Vuruşu direkten döndü ama vuruş anında ihlal olduğu için penaltı tekrarlandı. Bu kez Tadic kaçırmadı ve farkı bire indirdi. Ancak kalan dakikalarda Fenerbahçe maçı çevirme fırsatı bulamadı ve Trabzonspor, 3-2 kazandı. 

İlgini Çekebilir
Hata yaptı, gol geldi! Tepki çeken Samet Akaydin soyunma odasına gitti
Habere Git

26 yıllık ve 26 maçlık seri bitti

Fenerbahçe'yi Kadıköy'deki bir Süper Lig maçında en son 23 Ağustos 1997'de 3-1 yenen Trabzonspor, sonrasında oynadığı 26 deplasman maçında 14 yenilgi ve 12 de beraberlik aldı. Karadeniz ekibi bu akşam rakibini yenerek 26 yıllık ve 26 maçlık hasretine son verdi. Trabzonspor'u 38 yıl sonra şampiyon yapan Abdullah Avcı, Kadıköy'deki seriyi de bitiren isim oldu.

Fener, üç ismin yokluğunu hissetti

Fenerbahçe, 19 maçlık serinin yakalanmasında büyük pay sahibi olan Becao, Djiku ve Fred'in yokluğunu zorlu Trabzonspor maçında aradı. Sarı Lacivertliler savunma hataları yaparken, orta alanda rakibe baskı kurma konusunda da geçmiş maçlara göre zayıf kalması dikkat çekti.

Trabzonspor'un iki golü VAR'dan döndü

Trabzonspor'un ilk devrede Onuachu ile maçın uzatma dakikalarında da Enis Destan ile bulduğu goller öncesinde faule hükmedildiği için VAR'ın uyarısıyla hakem Zorbay Küçük tarafından iptal edildi.

Senin için hazırladığımız haberler