Flaş sözler: "Galatasaray seçime gidebilir"

08.03.2019 - 08:35 | Son Güncellenme: 08.03.2019 - 11:35

Flaş sözler: "Galatasaray seçime gidebilir"

Galatasaray’da 23 Mart’ta Olağan Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirilecek. Sarı-kırmızılıların Başkanı Mustafa Cengiz için bu toplantının zorlu geçeceği öne sürüldü.

Mustafa Cengiz geçen sene rahat geçmişti

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz geçen yıl toplantıya başkan olarak katılsa da, ibra oylaması Dursun Özbek dönemi için yapılmıştı ve Cengiz geçen seneki toplantıda oldukça rahattı.

Galatasaray'da tartışmalar var...

Fakat; Cengiz için bu seneki kongre pek de rahat geçecek gibi durmuyor. Özellikle 29 Eylül’deki olağanüstü genel kurulda Cengiz ve yöneticiler, camianın etkili isimleriyle büyük gerginlik yaşamıştı.

Cengiz'e muhalif isimler gergin

Başkanın, salonda “Kalbi bize düşmanlık duygusuyla olanlara hitap etmeyeceğim, bindirilmiş kıta” şeklindeki ifadeleri camia içinde birçok kişinin kafasına kazınmış ve bu sözler kendisine karşı olan muhalefeti de artırmıştı.

Metin Aslan'ın Disiplin'e sevki bardağı taşırdı

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre; özellikle Nazımcan Angın, Ali Fatinoğlu gibi isimlerin eleştiriden dolayı disiplin kuruluna sevk edilmesi, 29 Eylül’deki toplantıda divan başkanlığı yapan Metin Aslan’ın genel kuruldaki tutumu gerekçe gösterilerek disiplin kuruluna sevk edilmesi camia içindeki bazı kesimler için bardağı taşıran son damlalar oldu.

İdari yönden ibra edilmemesini isteyenler var

Cengiz ve yönetiminin anti demokratik uygulamaları olduğunu düşünen bazı gruplar 23 Mart’ta idari yönden ibra oylamasında ret çıkması için çalışmalara başladı.

Galatasaray'da bazı üyeler değişim istiyor

Tekno kent, basketbol salonu gibi projelerinin de henüz gerçekleşmemesinden dolayı yönetimin güven vermediğini belirten üyeler değişim istiyor.

Ali Fatinoğlu'ndan Radyospor'da flaş sözler

Galatasaray’ın Eski Başkan Adaylarından Ali Fatinoğlu, sarı-kırmızılı takımın gündemiyle ilgili olarak Radyospor’da flaş sözler sarf etti. Fatinoğlu, Galatasaray’da seçim ihtimalinin olabileceğine dikkati çekti.

"Mustafa Cengiz yönetimi tavır koyma konusunda sınıfta kaldı"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, alınan rezil kararlara destek verir gibi bir görüntüde. Yöneticiler Galatasaray’ın haklarını korumak için var. Başkan ve yönetimin görevi Galatasaray’ın saygınlığını korumak ve hasar verilecek kararların önüne geçmektir. Tavır koyma döneminde Mustafa Cengiz bence sınıfta kalmıştır.

"Metin Bey'in Disiplin'e sevk edilmesini kabul etmek mümkün değil"

Galatasaray’da ibra edilmeme konusu var. İbra edilmesi ya da edilmemesi için karar; hakkaniyet ve doğrulardır. Divan Kurulu’nda taraflı tarafsız herkesin sıcak baktığı Metin Bey çok başarılıydı. Disiplin Kurulu’na verildi. Neden verildi? Şimdi salona giremeyecek. Yani genel kurul kendi kontrollerindeki biri tarafından yapılsın diye mi disipline verildi? Bunu kabul etmek mümkün değildir.

"Galatasaray'da bazı şeyler planlanmaya başlandı"

Galatasaray’ın içine dinamit koyuluyor. Bir şeylerin önceden planlanması hoş değil. Divan Kurulları da dizayn ediliyor. Galatasaray, fikri ve vicdani hür bir şekilde yola çıkmıştır. Genel Kurul’un dizayn edilmesini hiç kimse yazmıyor.

Ali Fatinoğlu'dan CAS Davası yorumu

CAS konusu Galatasaray’da gündemde değildi. Galatasaray’ın men edilmesi konusu aslında yoktu. “Biz başardık. Görüşmeler yaptık ve ceza almayı engelledik” diye şimdi konuşuyorlar. Galatasaray’ın ceza alacağı bir konu gündeme gelmedi. Sadece algı yaratıldı. Ceza denilen şey; rakamsal sınırlamalardı.

"Galatasaray seçime gidebilir"

Mali Genel Kurul’da tüzük gereği Galatasaray Lisesi mezunu çocuklar üye olabiliyorlar. Bu sene ilk defa Mustafa Cengiz yönetimi bu arkadaşları genel kurul üyesi yapmadı. Yapmadığı sayı kadar da boşluk doğurdular. Dışarıdan üyelikler yapıldı. Bu Galatasaray’da yapılan en büyük haksızlıklardır. Yani, kendilerine oy verebilecek insanları üye yaptılar gibi bir durum ortaya çıkıyor. Galatasaray üyelerinin bunu kabul etmemesi gerekir. Galatasaray’da bir grup Mustafa Cengiz’i ibra etmeyecek. Bir grup da savunacak. Şu anda Galatasaray’da ibra edilmeme durumları çok yüksek. Eğer ibra olmazsa Galatasaray seçime gider. (AJANSSPOR)

Senin için hazırladığımız haberler