Real Madrid - Chelsea: 2-3 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
12.04.2022 - 23:18 | Son Güncellenme: 13.04.2022 - 01:11

UEFA Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final rövanşında Real Madrid ile Chelsea karşılaştı. İlk maçı 3-1 kazanan Madrid, 3-2 yenildi. Madrid yarı finale yükseldi.

Real Madrid - Chelsea: 2-3 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Real Madrid ile Chelsea karşı karşıya geldi. İlk maçı Londra'da 3-1 kazanan Real Madrid, Santiago Bernabeu'da 3-2 kaybetti. Chelsea, inanılmaz bir geri dönüş yapsa da yarı final için yeterli olmadı. Real Madrid'in elinden kayan turu son anda tuttu ve yarı finale yükselen taraf oldu.

Santiago Bernabeu tıklım tıklım

Real Madrid taraftarı, Londra'da 3-1 kazandıkları maçın rövanlında takımlarına destek olmak için Santiago Bernabeu'yu doldurdu. Dev karşılaşmayı stattan tam 60.095 seyirci izledi.

Tuchel'in öğrencileri Londra'nın cezasını çekti

Chelsea kendi sahasında etkisiz oyun ile Real Madrid'e 3-1 kaybederek, Şampiyonlar Ligi'nde yarı final biletini zora sokmuştu. İmkansız gibi görünen rövanş maçını, Madrid'te üstün oyun ile kazanan Thomas Tuchel'in öğrencileri, yarı final için yeterli skoru üretemedi. İngilizler, Londra'daki yenilginin kurbanı oldu.

İngilizler saldırıya geçti

Karşılaşmanın ilk düdüğü ile beraber saldırıya geçen Chelsea, Real Madrid savunmasına zor anlar yaşattı. İlk yarının 15. dakikasında rakip yarı alanda top çeviren İngilizler, sol çaprazdan içeri sokuldu. Loftus-Cheek'ten pası alan Werner'in bekletmeden derinlemesine pasına, penaltı noktasının gerisinden Mount vurdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Rüdiger attı, Madrid sustu

Maçın 2. yarısında da üstün oyununu sürdüren Chelsea, aradığı golü düdükten 6 dakika sonra buldu. Mount ile sağ kanattan kornerde penaltı noktasının sağından vuran Rüdiger, direğin dibinden ağları sarstı. Rüdiger'in golü ile farkı 2'ye çıkaran Londra ekibi, Madrid taraftarını sessizliğe boğdu.

Alonso VAR'dan döndü

Madrid'i çıkarken yakalayan Chelsea, Kante ile içeri sokuldu. Soldan bindiren Marcus Alonso topla buluştu. Alonso'nun çektiği top, Carvajal'den sekti ve tekrar önünde kaldı. Alonso'nun vuruşu ağlarla buluştu. Chelsea farkı 3'e çıkarmanın mutluluğunun ardından VAR incelemesi ile elle müdahale tespit edildi. Ağlara giden top, gol değeri kazanmadı.

Werner attı, Madrid sarsıldı

75'te Chelsea, Werner'in golü ile farkı 3'e çıkardı. Bu sonuçla yarı finale gidecek olan Londra ekibi, Madrid'te mükemmel bir mücadele izletti. Rakip yarı alanda top çeviren Chelsea'de Kovacic'in derinleme pası ile Werner topla buluştu. Son çizgiye inmeden çektiği topla önce Casemiro, ardından Alaba'yı ekarte eden Alman futbolcunun şutu gol oldu.

Rodrygo'dan hayat öpücüğü

Real Madrid, maçın başından beri Chelsea'nin üstün oyununa 80'de yanıt verdi. Londra'da alınan sonucun ardından turu İspanya'da kaybetmeye yaklaşan Real Madrid, Rodrygo ile hayat buldu. Chelsea'nin çıkarken kaybettiği top sonrası sol kanattan Modric'in sağ ayağının dışıyla nefis ortasına Rodrygo gelişine vurdu ve farkı 2'ye indirdi.

Londra'daki tablo terse döndü

Real Madrid, Chelsea'yi kendi evinde 3-1 yenerek, yarı final yolunda büyük avantaj elde etmişti. Turun Chelsea için çok zor olduğu herkes tarafından kabul ediliyordu. İngilizler sahaya çıktığı ilk dakikadan beri hıslı görüntüsüyle Madrid'e zor anlar yaşattı ve maçı uzatmalara götürmeyi başardı. İlk maçtaki 3-1'lik skor bu kez Chelsea'nin lehine oluştu.

Ancelotti 4 - Tuchel 1

Karşılaşmanın 90 dakikası boyunca sahada olduğu kadar kenarda da savaş vardı. Taktik savaşında Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, 4 oyuncu değişikliği yaptı. Chelsea cephesinde ise Thomas Tuchel'in 90 dakika boyunca yalnızca 1 kez değişikliğe gitmesi dikkat çekti.

Yine yaptı! Golcü sahnede...

Madrid'te turun elinden kaymasını izleyen Real Madrid, Benzema ile tutundu. Uzatma devrelerinin ilkine hızlı başlayan ev sahibi ekip, orta alanda topu kaptı. Son çizgide Vinicius Junior'ın çevirdiği topu Madrid'in golcüsü Benzema ağlara gönderdi. Madrid böylece skoru 3-2'ye getirerek turu kendi tarafına doğru çekti.

Chelsea uzatmada Madrid'e uydu

90 dakika boyunca saldırgan oyunu ile dikkat çeken Chelsea, tempoyu yükselterek gol yollarında etkili olmuştu. Skoru 3-0 yaparak turu kendi tarafına çeken İngilizler, önce Rodrygo, sonra Benzema'nın golü ile yıkıldı. Aldığı turu tekrar bırakan Chelsea, maçın uzatma devrelerinde Real Madrid'in düşürdüğü tempoya ayak uydurdu.

Bernabeu'da 4. galibiyet sevindirmedi

Real Madrid, Santiago Bernabeu'da İngiliz takımlarla daha önce yaptığı 12 maçın yalnızca 3'ünü kaybetmişti. Chelsea, Madrid'e 4. mağlubiyeti tattırsa da sevinenen taraf olamadı. Yarı final bileti İspanyollar'ın oldu.

Şampiyonu eleyince kupayı alıyor!

Opta'nın verilerine göre Şampiyonlar Ligi tarihinde 5. kez bir önceki sezonun şampiyonunu elemeyi başaran Real Madrid, bunu başardığı daha önceki dört sezonda da kupayı kazandı.

  • 1997/98 | Borussia Dortmund
  • 1999/00 | Manchester United
  • 2001/02 | Bayern Münih
  • 2013/14 | Bayern Münih
Senin için hazırladığımız haberler