Roman Abramovich Chelsea'yi Bıraktı Sırada New Castle United Mı Var?

11.03.2022 - 15:26 | Son Güncellenme: 11.03.2022 - 17:12

Başta 'Futbol Asla Sadece Futbol Değildir' olmak üzere çok sayıdaki futbol kitabıyla da uluslararası bir şöhrete sahip olan ünlü gazeteci Simon Kuper, İngiliz futbolunu iki yüzlülükle suçladı.

Roman Abramovich Chelsea'yi Bıraktı Sırada New Castle United Mı Var?

AJANSSPOR-DIŞ HABER

Financial Times yazarı Simon Kuper, Chelsea’nin sahipliğini bırakan Roman Abramovich’e karşı alınan tutumun diğer suçlu başkanlara karşı alınmadığını söyledi.

Abramovich tamam peki diğerleri?

Kuper, Twitter’dan yaptığı paylaşımlarda, Abramovich’e karşı İngiltere’de uygulanan yaptırımlarla Rus iş insanının Chelsea üzerindeki kontrolünün sonlandırılmasının doğru olduğunu vurguladı. Kuper, “İngiliz futbolu da birden Abramovich’e karşı tutum aldı. Ancak diğer suçlu kulüp başkanlarına karşı da aynı tutum alınmazsa bu ikiyüzlülük olacaktır” dedi.

Abramovich artık bir Putinist değil

Abramovich’in Ukranya’yı işgal eden Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile hep iyi geçindiğini, samimi olduğunu ve isteklerini yerine getirdiğini kaydeden Kuper, buna karşın onun hala bir Putinist olduğunun söylenemeyeceğini öne sürdü. Kuper, Putin’in 20 yıl önce Abramovich gibi oligarkların yerine eski Sovyet istihbarat örgütü KGB’den arkadaşlarını yerlerine geçirdiğini söyledi.

İlgini Çekebilir
Chelsea'ye darbe üstüne darbe! Satışa ve bilete izin yok
Habere Git

Abramovich’in para kaynağının temiz olmadığını ve politik korunma için ödeme yaptığını öne süren Kuper, “Ancak o bir savaş kışkırtıcısı değil. Bu savaş onun isteyeceği son şeydir. Ki muhtemelen bu savaş onun malvarlığının büyük kısmına ve Batı dünyasına kolayca erişmesine mal olacak.

Suudiler de Yemen'de da acımasız bir savaş yapıyor

“Peki Premier Lig’in hangi başkanları daha suçlu?” diye soran Kuper, şöyle devam etti: “Newcastle Kulübü’nde Sudiler var. Sudiler 7 yıldır Yemen ile savaştalar. Dünyanın pek umurunda olmasa da Veliaht Prens Muhammed Bin Salman’ın kontrolündeki bu savaş da Ukrayna’daki kadar korkunç. Bin Salman ile Newcastle United arasındaki ilişki ne kadar yakın?”

Newcastle'ın kontrolü, cinayetle suçlanan Salman'da

Kuper, ardından geçen hafta Financial Times’in gerçekleştirdiği Futbol İş Konferansı’nda bir alıntı paylaştı. Söz konusu alıntıda Newcastle ‘ın ortaklarından Amanda Stavely, kulübün Suudi Devleti veya Prens Salman tarafından kontrol edilmediğini söylüyor. Alıntıda, Amerika’nın Salman’ı, 2018’de öldürülen gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetinden sorumlu tutulduğuna da yer veriliyor.

Premier Lig tehlikeye atıldı

Kuper bu alıntıyla bazı bilgileri hatırlattıktan sonra Newcastle United’ın yüzde 80 hissesini 300 milyon Sterlin karşılığında alan Suudi Kamu Yatırım Fonu’nun yönetiminde Veliaht Prens Bin Salman’ın olduğunu vurguluyor. Kuper, “Abramovich’e yatırımlar tamam peki ya Sudilere?” diye sordu.

Kuper, Twitter’dan yaptığı paylaşımı şöyle bitirdi: “Suudiler, Newcastle United’a sahip olduğu sürece, Premier Lig bir utanç verici şekilde tehlikeye atılmış bir operasyondur. 19 yıllık konforlu yolculuğunda istediği her şeyi başaran Abromovich’ten kurtulmak da bu durumu değiştirmeyecektir.”

Senin için hazırladığımız haberler