İstanbul finali İngiliz mavisi!

05.05.2021 - 23:41 | Son Güncellenme: 06.05.2021 - 12:27

Şampiyonlar Ligi’nde Real Madrid’i 2-0 yenerek eleyen Chelsea, finalde Manchester City’nin rakibi oldu. İki İngiliz takımı 29 Mayıs’ta İstanbul’da kupa için karşılaşacak.

İstanbul finali İngiliz mavisi!

AJANSSPOR-HABER

 

Şampiyonlar Ligi’nde finalin adı belli oldu. Manchester City’nin ardından Real Madrid’i eleyen Chelsea de adını İstanbul’daki finale yazdırdı. 1-1’in rövanşında rakibini Stamford Bridge’de ağırlayan İngiliz temsilcisi sahadan Timo Werner ve Mason Mount'un golleriyle 2-0 galip ayrıldı.

Timo Werner perdeyi açtı

Maça hızlı başlayan ev sahibi ekip 18. dakikada Timo Werner ile ağları havalandırdı. Ancak gol ofsayt kararıyla ipltal edildi. 28. dakikada bu kez Havertz'in direkten dönen topunu kafayla tamamlayan Werner takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti.

 

Hazard eski takımına karşı yokları oynadı

İkinci devre beraberlik için rakip kaleye yüklenen Real net pozisyon bulamadığı gibi kalesinde ciddi tehlikeler yaşadı. Havertz'in bir topu direkten dönerken 85. dakikada Mount skoru belirledi. Real'de Eden Hazard eski takımına karşı mücadele ettiği maçta etkili olamadı. Aynı şekilde İspanyol devinin golcüsü Karim Benzema da sağlam Chelsea savunması arasında kayboldu.  

Manchester City-Chelsea finali ne zaman?

Bu sonuçla Chelsea final biletini alan taraf oldu. Böylece mavi formalarıyla ünlü iki İngiliz ekibi Manchester City ve Chelsea, 29 Mayıs’ta Atatürk Olimpiyat Stadı’nda karşı karşıya gelecek. İki takım 3 gün sonra Premier Lig'de de kozlarını paylaşarak finalin provasını yapacak. City'nin sahasında oynanacak bu maç, 8 Mayıs Cumartesi saat 19.30'da S Sport'tan canlı yayaınlanacak. 

İngilizler İstanbul’u seviyor

İstanbul’un daha önce ev sahipliği yaptığı 2005 finalinde Liverpool ile Milan kozlarını paylaşmış, İngiliz temsilcisi 3-0’dan geri dönerek tarihi bir şampiyonluğa imza atmıştı. 2019’da Vodafone Park’ta oynanan UEFA Süper Kupa finalinde de Liverpool-Chelsea mücadele etmiş, kaznana yine Kırmızılar olmuştu.    

Senin için hazırladığımız haberler