Türk Telekom GM'i Önder Külçebaş: Hedefimiz EuroLeague ekibi Baskonia gibi bir yapı kurmak istiyoruz

Burak Alaca
23.09.2023 - 20:25 | Son Güncellenme: 23.09.2023 - 21:13

Geçtiğimiz sezon BKT EuroCup'ta finale kadar yükselen Türk Telekom'un Genel Menajeri Önder Külçebaş yaz döneminde kurdukları yeni yapı ve vizyonları hakkında konuştu.

Türk Telekom GM'i Önder Külçebaş: Hedefimiz EuroLeague ekibi Baskonia gibi bir yapı kurmak istiyoruz

Burak ALACA-AJANSSPOR

Son BKT EuroCup finalisti Türk Telekom’un Genel Menajeri Önder Külçebaş, Radyspor'daki 6.Adam programında yaz aylarında kurdukları yeni yapıyı ve gelecek sezon vizyonlarını anlattı.

"Amacımız herkesin değerlenmesi"

Takımda kurmaya çalıştıkları yapının herkesin değeri arttırma misyonunda olduğunu belirten Külçebaş “Takım dağıldı diyemeyiz. Bizim şuandaki en büyük misyonumuz organizasyona kim katılıyorsa; Koç, oyuncu, kondisyoner hepsinin değerlenmesini sağlamak. Geçen yıl ilk sezondan hedeflerimize ulaştığımız için insanlar takımı dağıttık zannetti. Oyuncuların ya da koçum transferlerine baktığımızda, hepsinin ilerlediğini, kurumumuzun onlara çok büyük değer kattığını, gelişim süreçlerinde onlara destek olduğunu ve onların da hedeflerine ulaştığını gördük. Dağılmış bir durum yok, istediğimiz gibi oyuncuların maddi manevi hedeflerine ulaşmasında destek olduk olarak bakıyoruz.” dedi.

"Abilik yapacak bir koç seçmek istedik"

Koç seçimlerini yaparken hangi kriterleri göz önünde bulundurduklarını belirten Önder Külçebaş “Biz yine Erdem Can hocamız gibi gelişmekte olan, hedefleri doğrultusunda ilerleyen bir koç seçmek istedik. Araştırmalar sonunda iyi niyetli, takıma abilik yapabilecek, iletişimi kuvvetli iyi bir insan olsun istedik. Ondan sonra basketbol tarafıma geçtik. Baktığımız isimlerden de bu kriterlere en çok uyan isim Nenad Canak oldu.” dedi.

İlgini Çekebilir
Beşiktaş ile önce EuroCup şampiyonluğu sonra EuroLeague!
Habere Git

"Hedefimiz Baskonia gibi bir yapı oluşturmak"

EuroLeague ekibi Baskonia'ya benzer bir model oluşturmayı hedeflediklerini belirten Genel Menajer “Hedefimiz Avrupa basketbolunda Baskonia’ya benzer bir yapı oluşturmak. Henüz hedefimizin başındayız bu hedefe ulaşmak için Öncelikle istikrar gerekiyor. İnşallah bu istikrar uzun vadede ulaşabiliriz. Organizasyona katılan herkesin geliştiğini, ilerlediğini görebiliriz. Yeni oyuncularımızı da bu şekilde seçtik. Sıçramak isteyen, gelişmek isteyen isimler.” dedi.

"Oyuncuları ikna etmek kolay oldu"

Geçtiğimiz sezon takımdaki oyuncuların kariyerlerinde bir üst seviyeye geçmelerinin basketbolculara olumlu referans olduğuna değinen Türk Telekom Genel Menajeri “Geçen seneyi başarılı bir şekilde geçirdiğimiz için oyuncuları hedefleri doğrultusunda ikna etmek daha kolay oldu . Geçen sene bir hayali satmaya çalışıyorduk oyunculara, bu sene reel bir şey sattığımız için oyuncuların tercih ettiği bir kulüp olduk. Geçen sezon herkesin takip etti ve izlediği bir takımdık. Oyuncuların geldiği noktada belli. O yüzden herkesi ikna etmek daha kolay oldu.” dedi.

"Bir güç tarafından itiliyor gibiydik"

Geçen sezon yakaladıkları ivmeyle alakalı konuşan Külçebaş “Geçen sene bazı bizim dışımızda da çok olumlu gitmişti. Sanki bir güç tarafından destekleniyor, itiliyor gibiydik. Bir güç var her zaman yanımızda, umarım o güç yine her zaman yanımızda olur.” dedi.

İlgini Çekebilir
Larkin: Milli takım olayları benim dışımda gelişiyor, Efes'e odaklandım!
Habere Git

"Hedefimiz hep yukarılarda olmak"

EuroCup'ta üst sıralarda sürekli yer alan bir ekip haline gelmek istediklerini gelirten Genel Menajer "Gerçekçi bakmak gerekirse bizim hedefimiz hep oralarda olmak. Artık final mi olur yarı final mi olur orasını bilemiyorum ama insanların saygısını görmek. Basketbol camiasının kuruma bakışını değiştirmek biraz süre alıyor. Fenerbahçe beko bu anlamda güzel bir örnek olabilir. Başta Final 4’a kalmaya çalıştı. Sonra finale kaldı. Bu başarıları art arda tekrar ederek basketbol camiasının saygısını kazanıyorsunuz. Oralara daha hazır gözükünce da şampiyonluğa aday oluyorsunuz. Şu anda hedefimiz; bir oralarda olalım. Yarı finale, finale ulaşan takım olarak bir marka oluşturalım. Bizim geçen sene kaybetme sebebimiz orada 14 senedir olan bir Gran Canaria ile oynamamızdı.” dedi.

EuroLeague öncesi istikrar"

EuroLeague hedefine giden yoldan bahseden Külçebaş “İlk olarak organizasyon anlamında bir kusur kalsın istemiyorum. Organizasyonu en üst seviyede tutup oraya ulaşmak istiyorum. Tabii ki Hedefimiz EuroLeague. EuroLeague’de de Baskonia örneğinde verdiğiniz gibi gelişime, ilerlemeye açık bir takım kurup ilerlemek istiyorum. Tabi ki önceliğimiz EuroCup’ta istikrar yakalamamız gerekiyor.” dedi.

"Beşiktaş ve Galatasaray iyi yatırımlar yaptı"

Basketbol Süper Ligi'ndeki rekabet seviyesinin arttığını söyleyen Külçebaş “Geçen seneye göre Beşiktaş ve Galatasaray büyük yatırımlar yaptılar. İnanıyorum ki rekabet seviyesini yukarı taşıdılar. Geçen seneye göre çok rekabetçi bir sezon olucak. Rekabetin içinde en büyük mücadeleyi gösteren yakın olmak istiyoruz.” dedi.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman'a kötü haber! Olympiakos'tan transfer atağı!
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler