Enis Destan'ın alacağı ceza belli oldu

İsa Kethüda
25.04.2024 - 16:45 | Son Güncellenme: 25.04.2024 - 16:51

Karagümrük ile oynanan Türkiye Kupası yarı finalinde kırmızı kart gören Enis Destan, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk edildi. Detaylar.

Enis Destan'ın alacağı ceza belli oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Hukuk Müşavirliği, MKE Ankaragücü Kulübünü ve Trabzonsporlu futbolcu Enis Destan'ı, Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna (PFDK) sevk etti.

MKE Ankaragücü disipline sevk edildi

TFF'den yapılan açıklamaya göre MKE Ankaragücü, Beşiktaş ile oynadığı Ziraat Türkiye Kupası maçındaki çeşitli ihlallerden dolayı disipline sevk edildi.

Enis Destan tedbirli olarak disipline gönderildi

Hukuk Müşavirliği, Trabzonspor'un futbolcusu Enis Destan'ı ise bordo-mavililerin Ziraat Türkiye Kupası'nda VavaCars Fatih Karagümrük ile oynadığı müsabakadaki kural dışı hareketi sebebiyle tedbirli olarak disipline gönderdi.

Enis Destan'ın alacağı ceza belli oldu

Buna göre Enis Destan, kural dışı hareketi” nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 43. maddesi uyarınca PFDK'ya sevk edildi. Peki 43. maddede ne diyor?

İşte Futbol Disiplin Talimatı’na göre Enis Destan'ın alacağı muhtemel ceza:

MADDE 43 – KURAL DIŞI HAREKETLER

"Futbol oyun kurallarına aykırı olarak sert ve ciddi faul yapan futbolculara 2 ila 4, şiddetli harekette bulunan futbolculara ise 3 ila 6 müsabakadan men cezası verilir."

Senin için hazırladığımız haberler