Şampiyonlar Ligi, Süper Lig’e özendi!

Cüneyt Muharremoğlu
06.10.2022 - 13:29 | Son Güncellenme: 06.10.2022 - 13:36

Türkiye’deki kulüplerin vazgeçilmesi olan başarısız sonuçlarda teknik direktör değiştirme modasına Şampiyonlar Ligi takımları Chealsea, Leipzig, Leverkusen ve Sevilla uydu.

Şampiyonlar Ligi, Süper Lig’e özendi!

Hüseyin ÖZKÖK –AJANSSPOR

Süper Lig’in yazılmamış kurallarından biri başarısız sonuçlarda faturanın teknik direktöre kesilmesidir. Birkaç istisna dışında Türkiye’de teknik direktörün devam etmesi tamamen sonuçlara bağlıdır. 

 

İlgini Çekebilir
Chelsea'nin yeni hocasından Galatasaray yanıtı!
Habere Git

Avrupa örnek gösterilirdi ama.. 

Teknik direktör için Türkiye’de örnek olarak gösterilen Avrupa’da işler değişmiş gözüküyor. Özellikle Şampiyonlar Ligi’ne katılarak geçen sezonu başarıyla tamamlamış takımların dördü teknik kadroda değişikliğe gitti. Ligdeki gidiş parlak olmasa da Chealsea, Leipzig, Leverkusen ve Sevilla’nın ortak özelliği Şampiyonlar Ligi’nde alınan kötü sonuçtan sonra hoca değiştirmeleri.

Tuchel, Tedesco, Lopetegui, Seoane gitti

Chelsea'de ilk hafta 1-0'lık Dinamo Zagreb yenilgisi sonrası Thomas Tuchel, Leipzig'de Shakhtar Donetsk karşısında alınan 4-1'lik iç saha yenilgisinin ardından Domecio Tedesco ile yollar ayrıldı. 3. hafta maçları sonrasındaysa Sevilla'da evindeki 4-1'lik Dortmund yenilgisiyle Julen Lopetegui, Bayer Leverkusen'de de 2-0'lık Porto deplasman mağlubiyetinin ardından Gerardo Seoane'nin işine son verildi. 

Chelsea kendine geldi

Gönderilen teknik direktörlerin yerine gelen isimler ve aldıkları sonuçlar şöyle: 

Chelsea - Graham Potter: Göreve gelişiyle Chelsea Devler Ligi'nde Salzburg'la 1-1 berabere kalırken Milan'ı 3-0 yendi. Ligde ise geçtiğimiz hafta sonu Crystal palace deplasmanında 2-1'lik bir galibiyet alındı.

İlgini Çekebilir
Chelsea para saçmaya devam ediyor! Potter için servet
Habere Git

Leipzig toparlandı

Leipzig - Marco Rose: Rose ilk maçında ligde eski takımı Dortmund'u 3-0'la geçerken ertesi hafta Mönchengladbach'a 3-0 mağlup oldu. Geçen hafta Bochum 4-0'la geçen Leipzig, Şampiyonlar Ligi'nde Rose ile Real Madrid'e 2-0 yenilip Celtic'i 3-1'le geçti.

Xabi Alanso siftah yapacak

Leverkusen- Xabi Alonso: Ligde 1 galibiyet ile 17. sırada bulunan Leverkusen'in yeni hocası bu hafta sonu Schalke maçı ile ilk kez takımın başında sahaya çıkacak. 

İlgini Çekebilir
İspanya basını yazdı: Fatih Terim, dünya devinin başına geçiyor
Habere Git

Sevilla hoca arıyor

Sevilla – teknik direktörü açıklanmadı: La Liga'da 1 galibiyet ile 17. basamakta yer alan ve Devler Ligi'nde de 3 maçta 1 puanı bulunan İspanyol ekibinde hoca arayışları sürüyor.

Süper Lig’de 3 hoca görevden alındı

Süper Lig’de şu ana kadar Kasımpaşa Hatayspor ve Ankaragücü teknik direktör değiştiren takımlar oldu.

Kasımpaşa: Sami Uğurlu gitti, Şenol Can Geldi.

Ankaragücü: Mustafa Dalcı gitti, Ömer Erdoğan geldi.

Hatayspor: Serkan Özbalta gitti, Volkan Demirel geldi.

Senin için hazırladığımız haberler