Attila Szalai'den Fenerbahçe'den ayrılık sözleri: Kolay olmadı

İsmail Keles
21.08.2023 - 19:39 | Son Güncellenme: 21.08.2023 - 19:47

Fenerbahçe'den Almanya'nın Hoffenheim takımına ransfer olan Attila Szalai; ayrılık süreci, Sarı-Lacivertliler'deki kariyeri ve hedefleriyle ilgili ülke basınına konuştu.

Attila Szalai'den Fenerbahçe'den ayrılık sözleri: Kolay olmadı

Fenerbahçe'nin 12.3 milyon Euro bonservis bedeliyle Bundesliga ekibi Hoffenheim'a gönderdiği Attila Szalai, Ülker Stadı'ndan ayrılırken döktüğü gözyaşlarıyla taraftarın dikkatini çekmişti.

Szalai, Macar basınına Fenerbahçe günleri, transferi ve beklentileriyle ilgili açıklamalarda bulundu. 

"Fenerbahçe'de gerçekten ailenin parçası oldum"

'Fenerbahçe'de harika bir iki buçuk yıl geçirdim' diyen Szalai, "Bir üst ligde oynama hayalim bir sır değildi. Bunu başardım ve mutluyum. Fenerbahçe'de gerçekten ailenin parçası oldum. Çok tecrübe kazandım ama hedefim Avrupa'nın üst düzey liglerinde futbol oynamaktı. Şimdi buradayım ve gelişmeye devam etmek istiyorum. Hoffenheim'da başarılı olmak için tüm gücümle çalışıyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Fenerbahçe bitirdi, Çarşamba geliyor
Habere Git

Kariyerini bilinçli bir şekilde inşa ettiklerini söyleyen Szalai, "Kariyerimi adım adım inşa edip gelişmek ve fırsat geldiğinde bundan faydalanmak iyi oldu diye düşünüyorum. Tamamen bilinçli bir planlama ve geliştirme sürecinin parçasıydı" ifadelerini kullandı.

"Fenerbahçe'ye veda etmek kolay olmadı"

Transfer söylentileriyle baş edebildiğini kaydeden Atilla Szalai, "Fenerbahçe'den transferim çok hızlı ve sorunsuz gelişti. Hoffenheim daha önce de istemişti. Bu yaz müzakereler somutlaştı. İki kulübün hızlıca anlaşmasına sevindim. Müzakere süreci sorunsuz geçti. Bunun için Fenerbahçe'ye teşekkür etmeliyim. Takımdan çok şey aldım, orada olgun bir oyuncu oldum. Fenerbahçe'ye veda etmek kolay olmadı. Duygusal haftalar ve günler geçirdim" açıklamasını yaptı.

Dili konuşabildiği için Almanya'ya entegrasyonunun kolay olduğunu vurgulayan Szalai, transfer sürecinde milli takım kaptanı Marco Rossi'yi aradığını ve kendisini desteklediğini söyledi.

Amacının takıma liderlik etmek ve diğer oyunculara rehberlik etmek olduğunu söyleyen Attila Szalai, "Lider olmak ve başkalarına rehberlik etmek, yardım etmek, temsil ettiğim bilgi, deneyim ve zihniyeti katmak istiyorum. Benden ne bekleyeceklerini biliyorlar, tabii ki beklentiler yüksek, tıpkı benim kendimden çok şey beklediğim gibi. Milli takımda bile kişiliğimin ve rolümün gelişimini görebiliyorum. Milli takıma elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıyorum" diye konuştu.

Senin için hazırladığımız haberler