Chelsea, Southampton'dan Romeo Lavia'yı Transfer Etti

Ali Bozkurt
18.08.2023 - 13:50 | Son Güncellenme: 18.08.2023 - 13:58

İngiltere Premier Ligi'nin bu sezonki transfer rekortmeni Chelsea, Liverpool'un da gündeminde olan Southampton'dan Romeo Lavia'yı da renklerine kattı.

Chelsea, Southampton'dan Romeo Lavia'yı Transfer Etti

AJANSSPOR HABER

Southampton'ın Belçikalı orta saha oyuncusu 58 milyon Sterlin'e Chelsea'de. İngiltere Premier Ligi'nin bu sezonki transfer rekortmeni Chelsea, Southampton'dan Romeo Lavia'yı da renklerine kattı. 

7 yıllık sözleşme oldu

Maviler, Liverpool'un da gündemindeki 19 yaşındaki orta saha oyuncusu ile 7 yıllık sözleşme imzaladı. 

5 milyon bonus

Southampton ile geçen sezon 34 maça çıkan ancak takımının küme düşmesine engel olamayan Lavia için Chelsea, 5 milyon Sterlin daha bonus ödeyebilecek. 

İlgini Çekebilir
Chelsea'den Liverpool'a çalım ve sezonun 2. rekoru!
Habere Git

Transferiyle ilgili olarak Lvia, "Heyecanlı bir projenin bir parçası olacağım için Chelsea'ye katılmaktan dolayı çok mutluyum" dedi. 

Liverpool'a bir çalım daha

Liverpool'un Lavia içen de devreye girdiği üçüncü çteklifini 46 milyon Sterlin'e çıkardığı bildirildi. Daha önce Moises Caicedo transferi için de çalışan Liverpool, oyuncu için Brighton'la önce anlaşmış ancak Ekvadorlu, daha sonra Chelsea'ye gitmişti. Chelsea, Caicedo için İngiltere futbol tarihinin en yüksek rakamı olan 115 milyon Sterlin bonservis bedeli ödemişti.

City'de forma giyemedi değerini katladı

Anderlecht altyasında yetişen Lavia, 2020'de Manchester City'ye transfer oldu. City'de sadece iki maça çıkabilen -Federasyon Kupası ve Lig Kupası- oyuncu, A takımda oynamakta güçlük çekti. Oyuncu Temmuz 2022'de 10.5 milyon Sterlin'e Southampton'a imza kattı. 

İlgini Çekebilir
Chelsea'den Liverpool'a çalım ve sezonun 2. rekoru!
Habere Git

City, sözleşmesindeki maddeden dolayı bu transferden yüzde 20 (10.6 milyon Sterlin) pay alacak. 

Chelsea'nin dokuzuncu transferi

Lavia, Chelsea'nin yeni teknik direktörü Mauricio Pochettino'nun bu yazki dokuzuncu transferi oldu. Maviler daha önce Caicedo, Axel Disasi, Christopher Nkunku, Nicolas Jackson, Lesley Ugochukwu, Angelo Gabriel, Robert Sanchez ve Diego Moreira'yı renklerine kattı.

Senin için hazırladığımız haberler