Eczacıbaşı Dynavit'in Şampiyonlar Ligi'ndeki dişli rakibi İtalya'dan!

Aleyna Gürgen
02.11.2023 - 21:44 | Son Güncellenme: 02.11.2023 - 21:58

Vodafone Sultanlar Ligi’nden Eczacıbaşı Dynavit’in CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu’ndaki rakipleri Maritza, Savino Del Bene ve Vasas Obuda'yı tanıyalım.

Eczacıbaşı Dynavit'in Şampiyonlar Ligi'ndeki dişli rakibi İtalya'dan!

Adrian Costeiu, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) resmi internet sitesinde Şampiyonlar Ligi B Grubu hakkında yeni bir yazı yayınladı. Yazıda B Grubu takımları Eczacıbaşı Dynavit ve İtalyan ekibi Savino Del Bene arasındaki güç savaşına dikkat çekildi. 

Son 6 sezondaki beşinci temsil

Önümüzdeki günlerde CEV Şampiyonlar Ligi başlayacak. Temsilcimiz Eczacıbaşı Dynavit ise bu sezon da ligde ülkemizi temsil edecek. Eczacıbaşı 2023-24 sezonunda da Şampiyonlar Ligi’nde yer alması ile son 6 sezonda beşinci kez bu üst düzey Avrupa turnuvasına katılmış olacak. Ekip 2022-23 sezonundaki lig finalinde VakıfBank ile karşılaşmış ve maçı 3-1 kaybederek turnuvada ikinci olmuştu.

İlgini Çekebilir
VakıfBank, Eczacıbaşı'nın serisine son verdi!
Habere Git

En dişli rakip İtalya’dan

CEV tarafından yayınlanan yazıda ise Eczacıbaşı Dynavit’in grubundaki en dişli rakibinin İtalyan ekibi Savino Del Bene olduğu belirtildi. Temsilcimiz şimdiye kadar Şampiyonlar Ligi’nde bu İtalyan kulübü ile hiç karşılaşmadı. Savino Del Bene iki sezondur ligde yer alamamasının ardından ise bu yıl lige döndü. İtalyan ekibi 2021-22 sezonunda CEV Challenge Kupası’nı kazanmış ve geçen sezon CEV Kupası’nı garantilemişti. Kupa finalinde Romanya’dan Alba Blaj’ı 3-0 yenen Savino Del Bene turnuvada birinci oldu.   

Eczacıbaşı’ndan ayrıldı, Scandicci’ye katıldı

Sırp voleybolcu Maja Ognjenovic geçtiğimiz yıl Sultanlar Ligi ekiplerinden Eczacıbaşı’nda forma giydi. Tecrübeli oyuncu bu sezon ise İtalya’dan Savino Del Bene Scandicci’ye transfer oldu. Ognjenovic bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi’nde eski takımı olan temsilcimize karşı forma giyecek. CEV tarafından yayınlanan yazıda ise Naz Aydemir Akyol ve Elif Şahin’in Sırp voleybolcunun boşluğunu doldurmaya çalışacağı, Alexa Gray ile Martyna Czyrnianska’nın Eczacıbaşı’nı güçlendirdiği vurgulandı. 

İlgini Çekebilir
Babası itiraf etti! Boskovic Türk Milli Takımı'nın kapısından döndü
Habere Git

Temsilcimiz, Bulgar ekibi ezdi geçti

CEV Şampiyonlar Ligi’nde Eczacıbaşı ile aynı grupta yer alan diğer ekipler ise Bulgaristan’dan Maritza ve Macaristan’dan Vasas Obuda. Temcilcimiz  daha öncesinde Bulgar ekibi ile karşılaştığı 4 maçı da kazandı. Bulgar ekibi bu yıl turnuvaya üst üste altıncı kez katılmış olacak fakat son 20 maçtan yalnızca dördünü kazanan takımın 12 maçlık bir mağlubiyet serisi bulunuyor.

Macar ekibi bu yıl ise üçü son 5 sezonda olmak üzere tarihinde altıncı kez Şampiyonlar Ligi’nde yer alacak. Macaristanlı ekibin turnuva karnesi kötü durumda, ekip son 12 maçını kaybetti. 

İşte Eczacıbaşı'nın Avrupa'daki grubu

Vodafone Sultanlar Ligi'nden Eczacıbaşı Dynavit'in de bulunduğu CEV Şampiyonlar LigiB Grubu'nd ayer alan ekipler ve ülkelerinin tam hali şu şekilde:

CEV Şampiyonlar Ligi B Grubu: 

Eczacıbaşı Dynavit (Türkiye)

Maritza Plovdiv (Bulgaristan)

Savino Del Bene Scandicci (İtalya)

Vasas Obuda Budapest (Macaristan)

Senin için hazırladığımız haberler