İngilizlerin Attila Szalai sevdası bitmiyor! Virgil Van Dijk...

10.12.2021 - 14:26 | Son Güncellenme: 11.12.2021 - 00:05

Süper Lig ekiplerinden Fenerbahçe forması giyen Attila Szalai, İngiliz basınını meşgul etmeye devam ediyor. Adı Chelsea ile anılan yıldız futbolcu için İngilizler oldukça kapsamlı bir analiz yayınladı.

İngilizlerin Attila Szalai sevdası bitmiyor! Virgil Van Dijk...

Fenerbahçe'nin yükselen yıldızı Attila Szalai, İngiliz basınına haber olmaya devam ediyor. Chelsea'ye transfer olduğu iddiaları hem kulüp hem oyuncu bazında yalanlansa da, İngilizler işin peşini bırakmıyor. Bu doğrultuda Goal'den Michael Yokhin, Szalai için kapsamlı bir analiz yayınladı.

İşte Fotomaç'ın derlediği habere göre; 'Macar Van Dijk' olarak adlandırılan yıldız stoper için söylenen o sözler;

"Fenerbahçeli yıldızın geçtiğimiz günlerde Chelsea'yle anlaştığı iddia edilmişti. Peki Blues nasıl bir oyuncuyu kadrosuna katacak?

Attila Szalai, iddia edildiği gibi Chelsea'ye transfer olursa ömür boyu hayalini kurduğu rüyasını gerçekleştirecek. Thiago Silva, her zaman Szalai'nin en sevdiği oyunculardan biri ve rol modeli olmuştur. Ve şimdi Stamford Bridge'de Brezilyalı efsaneyle beraber oynayabilir, muhtemel pozisyonunu devralmadan önce emektardan kişisel olarak bir şeyler öğrenebilir.

Şimdilik, Blues'un Szalai ile imzalamaya istekli olup olmadığı belirsizliğini koruyor. Pazartesi günü, Macaristan menajeri Marco Rossi, 23 yaşındaki oyuncu hakkında konuşurken "Görünüşe göre Chelsea'ye transferi bitmiş" demişti. Ne olursa olsun, savunma oyuncusunun seçkin Avrupa kulüpleriyle adının anılması, iki yıl önce Apollon Limassol'de oynadığı düşünülürse, yükselişine güzel bir örnek.

Fenerbahçe taraftarlarının kahramanı

Szalai, ülkesini Euro 2020'de azimle temsil etti ve Fenerbahçe taraftarlarının kahramanı olarak yerini sağlamlaştırdı. Rossi kesinlikle Szalai'ye büyük saygı duyuyor ve defans oyuncusu Macaristan'ın 2022 Dünya Kupası elemelerinde bir dakika bile kaçırmadı.

Tuchel'in sistemine çok uygun

Rossi geçtiğimiz günlerde Inside Football'a verdiği demeçte, "Birkaç yıl içinde Avrupa'nın en iyi stoperlerinden biri olacak" dedi ve nedenini görmek oldukça kolay. Genellikle Macaristan için arka üçlünün solunda yer alan Szalai, Chelsea'nin Thomas Tuchel yönetimindeki 3-4-2-1 sistemine çok uygun görünüyor. Sol ayaklı, gençliğinde sık sık sol bek oynadı, ancak oyunu değiştiren tempo eksikliği nedeniyle merkezi savunmada daha rahat hissediyor.

Güçlü özellikleri

Bunun yanında, Szalai'nin en iyi nitelikleri konumsal farkındalık, oyunu muhteşem bir şekilde okuma, disiplin, fiziksel güç ve çok iyi bir geçiş aralığıdır. Sağlam ve tavizsiz, tüm kariyeri boyunca yalnızca bir kez oyundan atıldığı için, faulleri kabul etmeyen veya kart almayan adil bir oyuncu. Rossi, "Onunla ilgili birçok şeyi seviyorum. Rakiplerini kapatmakta çok iyi, oyunu okumakta ve savunma düellolarında çok iyi. O tam bir oyuncu." diyor.

Akıl hocası babası

Aynı zamanda bir savunma oyuncusu olan babası Attila Szalai Sr., Macaristan'da iki şampiyonluk kazandı ve 1987'de ülkesi için bir çift kep kazandı. Doğal olarak, o her zaman Attila'nın en önemli koçu ve akıl hocası oldu ve hatta oğlunun beslenme uzmanı ve psikoloğu olarak da görev yaptı.

Aile kumar oynamaktan da korkmuyordu. Szalai, 14 yaşında Rapid Vienna izcileri tarafından fark edildiğinde, kulübün akademisine kaydolabilmesi için Avusturya sınırına yakın bir yere taşınmaya karar verdiler. Mayıs 2016'da bir sakatlık krizinin Rapid teknik direktörü Zoran Barisiç'i zorladığı anlarda Szalai'ye forma şansı verildi. Altach'a karşı performansı olağanüstüydü, çünkü 100 pasın yanında iki de şut denedi.

Zoran Barisiç maç sonrası yaptığı açıklamada, karşılaştırma olarak dönemin Bayern Münihli yıldızına atıfta bulunarak, "Attila, bana Holger Badstuber'ı hatırlatan zeki bir oyuncu" dedi. Szalai yanıt olarak, "Maalesef Holger sık sık sakatlanıyor, ben ise sakatlıklar konusunda çok daha şanslıyım" dedi. "Ama onun oyun gücü söz konusu olduğunda, koçun benim hakkımda bunu söylemesi büyük bir onur."

PSV transfer edemedi

Kariyerinin bu aşamasında PSV Eindhoven, Szalai'yi transfer etmek istedi. Ancak Rapid, genç yıldızlarının ayrılmasına izin vermedi. Bu defans oyuncusu için özel bir şeyin başlangıcı olabilirdi, ancak Barisiç o yaz ayrıldı ve sonraki teknik adamlar Szalai'yi o kadar fazla değerlendirmedi.

Szalai asla arkasına bakmadı

Szalai 2018'de Macaristan'ın 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası elemelerinde Kıbrıs'a karşı oynadığı maçta, Apollon Limassol'ün sportif direktörü Petros Konnafis'in dikkatini çekti. Bunu uzun müzakereler izledi ve 2019 yılına kadar Kıbrıs standartlarına göre önemli bir transfer harcaması olan 400.000 €'luk bir ücret üzerinde anlaşmaya varıldı. Szalai asla arkasına bakmadı.

Szalai, Macaristan formasıyla ilk maçına 2019'un sonlarında çıktı ve ertesi yıl RB Leipzig kaptanı Willi Orban'ın onu kanatları altına almasıyla başlangıç dizilişindeki yerini garantiledi.

'Macar Van Dijk'

Euro 2020'nin ertelenmesi kesinlikle yükselen yıldız için bir nimetti ve 2021 yazında Portekiz, Fransa ve Almanya'ya karşı gösterdiği performans hem savunma oyunu hem de isabetli uzun toplarla hücumlara nasıl başlayabilmesi açısından mükemmeldi. Onun etkisi o kadar fazlaydı ki, anavatanındaki bazı uzmanlar ona 'Macar Van Dijk' demeye başladı.

Fenerbahçe'den çok iyi teklif!

Babası başlangıçta Bundesliga'nın oğlunun tercih ettiği yer olduğunu belirtmişti, ancak Ocak 2021'de Fenerbahçe çok iyi bir teklifte bulundu ve Apollon 2 milyon €'ya satmayı kabul etti. Türk devi Süper Lig'de en iyi zamanların tadını çıkarmıyor olsa da, Szalai tüm yıl boyunca parlayan bir ışık olduğunu kanıtladı ve hatta bazı taraftarlar onun tarihlerinin en iyi savunmacılarından biri olduğunu iddia ettiler.

Napoli yaz boyunca istedi

Napoli'nin yaz boyunca onunla imzalamaya ilgi gösterdiği bildirildi, ancak şimdi Chelsea Szalai'yi kapmak üzere.

Thiago Silva hayal edilebilecek en iyi akıl hocası olacak

Avusturya'daki zamanından itibaren akıcı Almanca konuşması, Tuchel ile iletişim kurmasını kolaylaştıracak. Thiago Silva da onun için hayal edilebilecek en iyi akıl hocası olacak. Bu yüzden anlaşma Rossi'nin bu hafta başında iddia ettiği kadar yakın olmasa da Blues'un Szalai'yi Stamford Bridge'e getirmesinin birçok nedeni bulunuyor."

Senin için hazırladığımız haberler