Selim Soydan: "Ali Koç'a eski şampiyonluklar için tezgah kuruluyor"

31.10.2023 - 13:01 | Son Güncellenme: 31.10.2023 - 13:15

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Selim Soydan, Ali Koç'a eski şampiyonluklar için tezgah kurulduğunu söyledi. Detaylar.

Selim Soydan: "Ali Koç'a eski şampiyonluklar için tezgah kuruluyor"

AJANSSPOR-HABER

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Fenerbahçe'nin eski yöneticisi Selim Soydan, eski Merkez Hakem Kurulu (MHK) başkanı Lale Orta'nın Fenerbahçe başkanı Ali Koç'a VAR kayıtlarını gönderip göndermediği ile ilgili çıklamalarda bulundu. Soydan, Erman Toroğlu'nun Cüneyt Çakır iddiaları ve 1959 öncesi şampiyonluklar ile ilgili de konuştu. İşte detaylar. 

Mehmet Büyükekşi, Lale Orta'nın VAR odasına girip girmediğini soruyor

Lider Haber TV'de yayınlanan Telegol programında konuşan Soydan, "Futbol federasyonu konuyu bu noktaya geldikten sonra sakın ipe un sermesin. Biz bu işleri az çok anlayan bilen insanlarız. Erden Timur, A Spor'a çıktığı salı gecesi Mehmet Büyükekşi beIN Sports'un eski genel müdür sekreterini arıyor ve şunu soruyor: Lale Orta 3 Mart'ta VAR odasına girip girmediğini soruyor. Açıklamanın doğru olduğunu öğrenince ertesi günü üç yöneticisini toplayıp yol haritası çiziyor. 

"Ali Koç'a tezgah kuruluyor bizim eski şampiyonluklar için"

Maalesef onların haritası yolu kaybettirmek üzere kuruldu ki 15 gündür ses dahil çıkaramadılar. Öğrendiğim ve duyduğuma göre yönetim kurulu, hukuk kuruluna, hukuk kurulu da etik kuruluna sevk ediyor dosyayı. Yanı ölme eşşeğim ölme. Son 5 yılda etik kuruluna bir tek dosya gitmemiş. Bir tek dosya çıkmamış. Daha önce demiştim; Ali Koç'a tezgah kuruluyor bizim eski şampiyonluklar için. Biz kuracağız şey dediler 3-4 ay geçti daha hiç ses yok. Bu birinci tezgahtı. Bu da ikinci tezgah. Bunun etik kuruluna gitmesi 3-4 sene, belki de hiç çıkmayabilir" dedi.

Eski TFF yöneticisi Selim Soydan konuştu: ''Erden Timur haklıymış, elinde başka bilgiler de var''

İlgini Çekebilir
Eski TFF yöneticisi konuştu: ''Erden Timur haklıymış, elinde başka bilgiler de var''
Habere Git

"Cüneyt Çakır'a hiçbir şekilde ulaşamıyorlar"

Erman Toroğlu'nun Cüneyt Çakır ile ilgili yapmış olduğu iddialara da değinen Soydan, "8 Mart'ta hakem operasyonu olduktan sonra Erman Toroğlu bundan 6-7 gün evvel A Spor'a çıkıyor ve yardımcısının VAR kayıtlarını istediği iddialarının var olduğunu söylüyor. Fakat Cüneyt Çakır'a hiçbir şekilde ulaşamıyorlar. 

VAR'a giriş çıkışlarına güvenlik önlemi

Bunun üzerine kayıtları bulamadıkları için hemen VAR'a giriş çıkışlarının hepsine ekstra güvenlik kameraları hepsini yerleştiriyorlar. Ayrıca VAR bilgisayarının çalıştığı anda kayıta geçen kamera sistemi oluşturuluyor. Ve kimburduya gitmesin diye kayıtları bir sene saklama kararı da alıyorlar.

"Lale Orta'nın VAR odasındaki görüntülerin olmaması imkansız"

Şimdi böyle bir incelikli sistemde Lale Orta'nın VAR odasındaki görüntülerin olmaması imkansız. İmkan yok böyle bir şeye. Eğer görüntü yok derlerse ben de şu karşılığı vereceğim: Lale Orta'nın söylemlerinden ifşasından korkuyorlar, onu koruma altına alıyorlar derim. Bu bir. İkincisi. Eğer Lale Orta bana, üstlerim emir verdi, ben bu görüntüyü aldım demesinden korkuyorlar" şeklinde konuştu. 

Erman Toroğlu: "Cüneyt Çakır bütün VAR kayıtlarına sahip"

İlgini Çekebilir
Erman Toroğlu: "Cüneyt Çakır bütün VAR kayıtlarına sahip"
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler