Beşiktaş transfer etmedi Bundesliga ekibi kaptı

Burak Alaca
21.09.2023 - 19:01 | Son Güncellenme: 21.09.2023 - 19:29

Beşiktaş’ın yaz transfer döneminde ilgilendiği Hollandalı kanat oyuncusu Anwar El Ghazi, Bundesliga ekibi Mainz ile anlaştı.

Beşiktaş transfer etmedi Bundesliga ekibi kaptı

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş yaz aylarında Hollanda Eredivise ekibi PSV Eindhoven forması giyen 28 yaşındaki Hollandalı sağ kanat oyuncusu Anwar El Ghazi'nin transferi ile ilgilenmişti. O donem gerçekleşmeyen transferin ardından oyuncunun yeni takımı belli oldu.

Beşiktaş'ın teklifine sıcak bakmadı

De Telegraaf, o günlerde Beşiktaş’ın futbolcuya teklif götürdüğü ancak Anwar El Ghazi teklifin ailesi ve kendisi için cazip olmadığını iddia etmişti. Yine Telegraaf’ın haberine göre PSV, 2 milyon Euro getirilirse El Ghazi’nin ayrılmasına izin verecekti ancak futbolcu Beşiktaş’ın teklifini cazip bulmayarak öneriyi baştan reddetmişti. 

PSV ile yollarını ayırdı

Fas asıllı Hollanda futbolcu, 1 Eylül 2023’de PSV ile olan sözleşmesini feshetti. El Ghazi, geçen sezonun transfer döneminde 2.5 milyon Euro’ya geldiği Hollanda kulübünde toplam 34 maça çıktı. 

İlgini Çekebilir
Quaresma'dan Beşiktaş taraftarını duygulandıran mesaj!
Habere Git

Üç büyük ligde top koşturdu

Anwar El Ghazi, kariyerinde Hollanda, Fransa ve İngiltere liglerinde forma giydi. Şimdi de Bundesliga’nın yolunu tutan Fas asıllı futbolcu, kariyerinde dördüncü büyük lige transfer oldu. 

Bundesliga yolcusu

İtalyan gazeteci Fabrizio Romano’nun haberine göre Mainz 05, El Ghazi ile 1+1 yıllık sözleşme imzalayacak. 2024 Haziran’a kadar sürecek ilk opsiyon bittikten sonra oyuncu ve kulüp anlaşırsa sözleşme 1 yıl daha uzatılabilecek. 

Geçen sezon ne yaptı?

PSV ile geçen sezon 32 maça çıkan El Ghazi, 10 gol atarken 3 de gol pası verdi. Dört sarı kart gören Fas asıllı futbolcu, 1 de ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

İlgini Çekebilir
Kara Kartal Avrupa semalarında! İşte 11'ler
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler