İsmail Kartal, Sergen Yalçın, Volkan Demirel ve Aykut Kocaman'dan Fenerbahçe Açıklaması!

Orhan Gülek
17.06.2023 - 17:08 | Son Güncellenme: 18.06.2023 - 00:12

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörleri İsmail Kartal, Aykut Kocaman ve Sergen Yalçın, sarı lacivertli kulübün başkanı Ali Koç'un yapmış olduğu konuşma sonrası açıklamalarda bulundu.

İsmail Kartal, Sergen Yalçın, Volkan Demirel ve Aykut Kocaman'dan Fenerbahçe Açıklaması!

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün Mali Genel Kurul Toplantısı'nda teknik direktör için konuştu. Sarı-lacivertlilerin efsane ismi İsmail Kartal ile Aykut Kocaman da sosyal medyadaki iddialar üzerine açıklama yaptı.

Gözler Aykut Kocaman ve İsmail Kartal'a çevrildi

Takımı Türk hocaya emanet edecek olan Fenerbahçe'de gözler Aykut Kocaman ve İsmail Kartal'a çevrildi. İki isim de bir dönem görev yaptıkları sarı-lacivertli kulüple ilgili TRT Spor'a konuştu.

İsmail Kartal: "Benimle şu ana kadar temasa geçilmedi"

İsmail Kartal, Fenerbahçe iddialarıyla ilgili "Eşimle beraber Başkan Ali Koç'un konuşmalarını izledim. Benimle şu ana kadar temasa geçilmedi. Ancak önümüzdeki günler ne gösterir, bilemiyorum." ifadelerini kullandı.

İlgini Çekebilir
SON DAKİKA! Koç: Yeni hoca yerli olacak
Habere Git

Aykut Kocaman ve Sergen Yalçın: "Teklif almadım"

Aykut Kocaman ise "Gelişmelerden haberim yok. Şu anlarda Turgutreis'teyim, olanlardan bihaberim." dedi.

Beyaz TV'ye konuşan Sergen Yalçın da, "Fenerbahçe'den herhangi bir teklif almadım. Kendileriyle bir görüşmemiz olmadı." dedi.

Ali Koç açıkladı! Fenerbahçe’nin yeni teknik direktörü Türk olacak

Fenerbahçe Kulübünün 2022 yılı olağan mali genel kurul toplantısında açıklamalarda bulunan başkan Ali Koç, camiada merak edilen yeni teknik direktör için mesaj verdi. Jorge Jesus’un takımdan ayrılmasının ardından teknik direktör arayışlarını sürdüren Fenerbahçe’de yeni sezon için ilk tercih Türk çalıştırıcı olacak.

Toplantıda üyelerin “Açıkla” diye seslendiği Koç, anlaşma olmadan açıklama yapmayacağını belirterek, “Camiayı iyi bilen bir Türk hoca ile çalışacağız” dedi.

Ali Koç: "2 Türk hoca çıkıyor karşımıza"

Fenerbahçe’nin DNA’sını bilen bir isim olması düşüncesinin kabul gördüğünü aktaran Koç, “Türkiye’yi hiç bilmeyen, Türkiye’de hiç çalışmamış bir hocayla yeni sezona başlamamızın çok büyük risk taşıdığına karar verdik. Türkiye’yi iyi bilen yabancı hoca sayısı 3’ü geçmiyor. Türkiye’yi ve ligi bilen, burada yıllarca hocalık yapmış, bize olabilecek uyabilecek hoca dediğiniz zaman sayı 4’ü geçmiyor. Bir sürü isimle siz heyecanlandırılıyorsunuz. Camiayı bilen hizmet etmiş o ruhu aşılayacak 2 Türk hoca çıkıyor karşımıza.” diye konuştu.

İsmail Kartal'ın kariyeri

Teknik direktörlük kariyerine Karabükspor'da start veren İsmail Kartal daha sonra ​Sivasspor, Mardinspor, Altay SK, Malatyaspor, Orduspor, Konya Şekerspor, Fenerbahçe SK, Eskişehirspor, Gaziantepspor, ​MKE Ankaragücü, Çaykur Rizespor ve Konyaspor'u çalıştırdı.

15 Haziran 1961 tarihinde dünyaya gelen İsmail Kartal teknik direktörlük kariyerinde 1 kupa kaldırdı. 61 yaşındaki çalıştırıcı, 2014-15 sezonunda ​Fenerbahçe'nin başında TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

İsmail Kartal'ın birlikte çalıştığı teknik direktörler

Fenerbahçe kariyerinde daha önce altyapı koordinatörü ve yardımcı antrenörlük de yapan İsmail Kartal; 151 maç Aykut Kocaman, 40 maç Ersun Yanal, 35 maç Otto Baric, 29 maç Joachim Löw, 15 maç Todor Veselinovic ve 1 maç Cemşir Muratoğlu'nun yardımcılığını yaptı.

Aykut Kocaman'ın kariyeri

Teknik direktörlük kariyerinde İstanbulspor, Malatyaspor, Ankaraspor, Fenerbahçe, Konyaspor ve Başakşehir'i çalıştıran Aykut Kocaman, Süper Lig'de en çok maça çıkan teknik direktörler arasında yer alıyor.

Aykut Kocaman'ın başarıları

Son olarak 2021 yılında Şubat - Ekim arası Başakşehir'de görev yapan Kocaman, istenen sonuçlar alınamayınza görevden ayrılmış ve yerine Emre Belözoğlu gelmişti.

Kariyerinde toplamda 664 maça çıkan 57 yaşındaki Aykut Kocaman, 287 galibiyet, 171 beraberlik ve 206 mağlubiyet aldı. Deneyimli teknik direktörün 1 Süper Lig şampiyonluğu ve 2 Türkiye Kupası zaferi bulunuyor.

Sergen Yalçın'ın kariyeri

Son olarak Beşiktaş'ı çalıştıran Sergen Yalçın, 2020/2021 sezonunda görev yaptığı siyah-beyazlılarla 1 Lig bir de Türkiye Kupası şampiyonluğu elde etti. 50 yaşındaki deneyimli teknik direktör, 79 karşılaşmada 45 galibiyet, 10 beraberlik ve 24 mağlubiyetle 1,84 puan ortalaması yakaladı.

Volkan Demirel'den flaş açıklama

Eski Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel, A Spor'a konuştu. 41 yaşındaki çalıştırıcı, Fenerbahçe teknik direktörlüğü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Demirel'e, Fenerbahçe'nin başına geçmek ister misin diye sorulduğunda, "Görev verilirse ben hazırım" dediği öğrenildi.

Ayrıca Demirel'e, "Mircea Lucescu'nun yardımcısı olur musun?" diye sorulduğunda olumsuz cevap verdi.

Senin için hazırladığımız haberler